Sök

2 It-tekniker


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Serviceförvaltningen är en av Varbergs kommuns tio förvaltningar. Det är en intäktsfinansierad verksamhet som svarar för kommunens interna stödprocesser. Inom serviceförvaltningen arbetar ca 500 tillsvidareanställda och ca 500 timanställda. Förvaltningen omsätter drygt 700 mkr per år och består av följande verksamheter: • Fastighet • Kost och städ • IT-avdelning • Bemanning • Logistik och utveckling Varberg har unika möjligheter med sitt läge, havet och naturen. För att utnyttja den fulla potentialen ska Varberg utvecklas till Västkustens kreativa mittpunkt. För att lyckas krävs nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. IT-avdelningen söker nu två It-tekniker, vill du arbeta hos oss?


Arbetsuppgifter

I Varberg ligger vi långt fram med ny teknik och behoven att digitalisera växer. Inom enheten IT-service på IT-avdelningen har vi behov av utökning med 2 It-tekniker. Du ingår i en enhet som har till uppgift att ansvara för drift och underhåll av kommunens IT-miljö. Arbetet som it-tekniker innefattar bl. a. support och service ute i kommunens olika verksamheter. En del av arbetsuppgifterna är leverans och installation av datorer och kringutrustning. Det innefattar också felsökning av datorer, mobiler och skrivare. Även applikationssupport kommer vara en del av arbetsuppgifterna. Merparten av arbetsdagen är på plats ute i kommunens olika verksamheter. En mycket viktig del, som vi lägger stor vikt på, är att kunna kommunicera och samarbeta med en mångfald av människor och alltid med en hög grad av service.

Kvalifikationer

Du har mycket god servicekänsla, är lösningsorienterad och har mycket god samarbetsförmåga. Du tar ansvar för och driver dina arbetsuppgifter strukturerat och självständigt. Du är bra på att instruera användare samt lyssna och visa engagemang för de IT-relaterade ärenden som användarna har. Du skall ha förmågan att skapa positiva relationer med olika individer och grupper Vi söker dig som är en IT-kunnig person med stort intresse för datorer och teknik. Du har minst gymnasieexamen och gärna några års arbetslivserfarenhet inom IT-området men det är inget krav. Vi jobbar med den allra senaste tekniken inom IT och det är meriterande om du har god kännedom om Microsofts Windows 10, -11 och Microsoft 365 (Office). Goda kunskaper kring hantering av mobiler, både Android och Iphone samt kunskap kring skrivare. Du är en noggrann och social person som brinner för service till kund/användare. Vi ställer höga krav på vår kundkontakt och vi arbetar processinriktat enligt ITIL. B-körkort samt goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.


Övrigt

Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Serviceförvaltningen strävar efter mångfald som kan berika vår verksamhet. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund, kunskap och erfarenheter. Ur jämställdhetssynpunkt vänder vi oss särskilt till kvinnliga sökande. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-12-10

Referensnummer: A1258845


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 2


Upplysningar

Mattias Svensson, EC IT-avdelningen

Telefon: 0340-697680

Mobiltelefon: +46707919611


Fackliga kontaktpersoner

Peter Lundqvist Tel: 0340-697332


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter