Sök

Vikariat Socialsekreterare, Ekonomiskt bistånd, till Uppdragsavdelningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Socialnämndens ansvar omfattar individ- och familjeomsorg samt omsorg om äldre och funktionsnedsatta. All myndighetsutövning och beställning av tjänster är samlad i en gemensam uppdragsavdelning. Uppdragsavdelningen (ca 150 medarbetare) utreder behov, fattar beslut och beställer insatser från verksamheter inom kommunens egen regi eller från externa utförare. Vi är ett team på 19 socialsekreterare, två budget- och skuldrådgivare, två utvecklingsledare och en enhetschef.


Arbetsuppgifter

Arbetet innebär handläggning av ekonomiskt bistånd och allt som är kopplat till detta i form av utredning, motivationsarbete, arbetsmarknadsfrågor och samarbete med andra myndigheter. Vi arbetar i datasystemet Procapita. Vi erbjuder ett vikariat om 100 % för perioden 2021-10-01 2022-05-31, med eventuell möjlighet till förlängning ytterligare några månader.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med ekonomiskt bistånd och att du tycker det är roligt. Det är en fördel om du har erfarenhet från vårt datasystem Procapita. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, i vilken god samarbetsförmåga och förmåga till struktur i arbetet är viktiga inslag. Körkort är ett krav.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Varbergs kommun är sedan 2015 en rökfri arbetsplats. Inför denna annonsering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-09-19

Referensnummer: A1052246


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2021-10-01

Tillträde: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk. Rekrytering kan komma att ske löpande under annonseringstiden Ansökan ska vara inkommen senast 2021-09-19

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Kristina Hedlund, Enhetschef

Mobiltelefon: 070-3992408


Fackliga kontaktpersoner

Ann-Charlotte Lundegård Tel: 0340-88822


Caroline Fjordebring Tel: 0340-88359


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter