Sök

Samordnare för stadsbiblioteket med ansvar för programverksamheten


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Kultur- och fritidsförvaltningen driver och förvaltar kommunens kultur- och fritidsanläggningar som bibliotek, fritidsgårdar, kulturskola, teater, bad- och simanläggningar samt idrottsanläggningar. Vi ger också service och bidrag till föreningar inom kommunen.


Arbetsuppgifter

Gillar du att ha variation i ditt arbete och att vara spindeln i nätet? Brinner du för bibliotekets demokratiska uppdrag och för att ta dig an nya utmaningar och stort ansvar? Biblioteken i Varberg söker en kreativ, flexibel och ansvarsfull person som ska samordna och utveckla bibliotekets programverksamhet för vuxna. Du kommer tillsammans med kollegor och andra aktörer att arbeta för att skapa och erbjuda ett brett programutbud i Varbergs kommun. Du kommer också att arbeta med utställningar på stadsbiblioteket. Tjänsten innefattar även traditionella bibliotekarieuppgifter så som urval och inköp av media och tjänstgöring i bibliotekets informationsdiskar. I tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring och vid behov även arbete på olika orter/lokalbibliotek. Varaktighet: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 1 oktober eller efter överenskommelse

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker det är stimulerande och intressant att skapa publika arrangemang. Då jobbet innebär många bollar i luften, där du tar hand om arrangemang från idé till genomförande, bör du vara strukturerad, ha helhetsperspektiv samt lätt för att samarbeta och vara kommunikativ. Du är nyfiken och intresserad av att hitta nya samarbeten, sammanhang och arrangemang som kan utveckla verksamheten och möta både dagens och framtida behov. Du är en utåtriktad, öppen och driftig person som arbetar lösningsorienterat. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra. Du har en förmåga att arbeta inspirerande och har ett gott bemötande. Du bör ha ett stort intresse och kunskap om litteratur och kultur. För tjänsten krävs: -examen från högskola, minst kandidat inom biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning -erfarenhet av att arbeta på folkbibliotek med programverksamhet -god digital kompetens -B-körkort -god språklig förmåga i svenska -goda kunskaper i andra språk är meriterande Utöver formella krav lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Sista ansökningsdatum 19/8 2022 och anställningsintervjuerna sker under vecka 35.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-08-19

Referensnummer: A1145634


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2022-10-03

Tillträde: Eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Jennie Elmén, Enhetschef bibliotek

Mobiltelefon: 070-243 71 11


Fackliga kontaktpersoner

Ulrika Tennberg


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter