Sök

Barnskötare, Bumerangens förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Bumerangens förskola ligger strax utanför Varbergs stadskärna. Förskolan invigdes hösten 2018 och har totalt 6 avdelningar med plats för ca 120 barn. Vi har organiserat oss så att vi idag har tre avdelningar för barn 1-3 år och tre avdelningar med barn 3-5 år. Vi har gemensam matsal samt en gemensamhetsyta på andra våning som vi kallar övre torg. Här samlas barn från alla våra olika avdelningar och leker tillsammans. Stort fokus i just den lärmiljön är samspel, digitalitet och rollek. Till en hemvist (två avdelningar) finns en tillhörande ateljé , så totalt finns det tre ateljéer på förskolan. Förskolan ligger i direkt anslutning till Brunnsbergsskogen och vi har höga uppvuxna tallar på vår gård som ger skugga soliga dagar. Utemiljön är uppdelad i fyra olika gårdar och anpassad för olika åldrar på barnen. För att skapa samsyn arbetar vi alltid efter ett gemensamt tema som utgår ifrån en bok. Hur lärandet formeras framåt beror helt på behov hos barnen samt vilket intresse som finns i barngruppen


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som gillar att arbeta flexibelt då du i den här tjänsten kommer arbeta som vikariepool på vår förskola. I rollen som vikarie ersätter du ordinarie personal frånvaro. Vi förväntar oss att du tar del och genomför den planering och undervisning som ordinarie pedagoger planerat för. Du behöver också var nyfiken, närvarande, och en medupptäckare i det som barnen visar intresse för. I samspelet med barnen ger du varje barn utrymme att utveckla sin unika egenskaper och tillsammans med kollegorna på förskolan skapar ni bästa möjliga förutsättningar för lärande! Lpfö-18 är vårt viktigaste styrdokument men utöver det är glädje tillsammans med kollegor och barn en viktig ingrediens för att skapa trivsel. Vi arbetar tillsammans för att skapa goda relationer med barnens bästa i fokus. I mötet med barn, vårdnadshavare och kollegor ska professionaliteten vara i centrum. Tjänsten är på 85% men med anställning på Bilaga D. Med det menas att du arbetar minst 85 % men kan bokas upp till 100 %. Tiden över 85% betalas ut enligt ett schema på 16 veckor. Under perioden dessförinnan kan inarbetat tid även tas ut som ledig tid i samråd med rektor.

Kvalifikationer

Gymnasial barnskötarutbildning. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Tjänsten är på 85% men med anställning på Bilaga D. Med det menas att du arbetar minst 85 % men kan bokas upp till 100 %. Tiden över 85% betalas ut enligt ett schema på 16 veckor. Under perioden dessförinnan kan inarbetat tid även tas ut som ledig tid i samråd med rektor. Du bokas av administratör och efter bokning har du 45 minuters inställelsetid. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-11-22

Referensnummer: A1258169


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 85% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2024-01-08

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Emma Torstensson, Rektor

Telefon: 0768-98 70 40


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter