varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Koordinator Kulturarrangemang


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Inom Kultur- och fritidsförvaltningen har vi verksamhetsansvar för kommunens kultur- och fritidsanläggningar såsom ett kulturhus (med bibliotek, konsthall, stor och liten teater och andra programlokaler). Vi har sex lokalbibliotek, en bokbuss, ytterligare en konsthall, en kulturskola, ungdomsgårdar samt idrottsanläggningar. Vi ger också service och bidrag till föreningar inom kommunen. Förvaltningen har en organisation som består av 2 avdelningar; kulturavdelning och fritidsavdelning.


Arbetsuppgifter

Uppdraget som koordinator för kulturarrangemang är ett varierande uppdrag, där fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för kommunens invånare att ta del av kulturupplevelser av olika slag. Genom ett nära samarbete med producenterna för scen och program genomförs ett inspirerande offentligt kulturprogram för Varbergs invånare. I uppdraget ingår även en hel del arrangemang och verksamhet riktad till förskolan och grundskolan. Du är den koordinerande länken mellan enheternas producenter, publiken, Varbergs förskolebarn och elever samt förskolans och skolans kulturombud och lärare. En stor del av arbetet handlar om att närvara vid kulturprogrammets genomförande; som att vara värd vid konserter, dans- eller teaterföreställningar, både offentliga och förskole- och skolföreställningar. Det är också du som följer upp och utvärderar arrangemangen med besökande klasser och förskolegrupper, och i förekommande fall även med den offentliga publiken. Programmen genomförs framförallt på Kulturhuset Komedianten, där din arbetsplats finns, men även på skolor och lokalbibliotek runt om i kommunen. I kulturhuset finns Varbergs Stadsbibliotek, Varbergs Konsthall, Konstverkstan, Lilla Teatern, Varbergs Teater samt ett kafé. I tjänsten ingår också att sitta värd i konsthallen, vilket kan ske såväl vardagar som helger. Tjänsten är ett föräldravikariat. Arbetstiderna är varierande och i tjänsten ingår viss kvälls- såväl som helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • Högskole- eller Yrkeshögskoleutbildning, inom ämnesområden relevant för uppdraget • Erfarenhet av kommunal verksamhet, framförallt av arrangemang och värdskap • Goda administrativa kunskaper och vana att arbeta i administrativa system • Förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift (viss marknadsföring, inbjudningar etc.) • Erfarenhet av och intresse för att arbeta med delaktighet och barns inflytande är meriterande • Trivs med varierade arbetstider • Grundläggande kunskaper i Office-paketet är ett krav • Körkort är meriterande Som person är Du: • Kreativ, nyfiken och flexibel och har förmågan att skapa goda kontakter och relationer. • Noggrann, ansvarstagande och strävar alltid efter att ha bra organisering och framförhållning. • Kommunikativ och arbetar för att skapa en god stämning i arbetsgruppen. • En person med god samarbetsförmåga och du trivs med att 'hugga i' där det behövs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Dag-, kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema. Tjänsten är tidsbegränsad med anställning mellan 2021-01-26- 2021-08-15 Intervjuer kommer att ske digitalt via Teams måndag 14 december Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-12-04

Referensnummer: A989050


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: 90%

Tillträde: Tillträde 2021-01-26

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1

Länk till mer information:


Upplysningar

Sofie Brinkmo, Enhetschef kultur

Telefon: 0340-88 777

Mobiltelefon:


Fackliga kontaktpersoner

Ulrika Tennberg Tel: 0340-886 11


Christina Lindeberg Tel: 0340-88346


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter