Sök

Lantmäteriingenjör- vikariat


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Som lantmäteriingenjör kommer du att tillhöra avdelningen geografisk information på Stadsbyggnadskontoret. Kontoret har cirka 80 medarbetare och omfattar även bygglov, kvalitet- och utveckling, planavdelning och kommunalt lantmäteri. Du kan läsa mer på varberg.se Avdelningen geografisk information ansvarar för att samla in, förvalta och utveckla geodata och GIS inom Varbergs kommun. Avdelningen har en drönarverksamhet samt spännande satsningar inom 3D och visualisering. På avdelningen arbetar idag 20 personer varav nio i mätgruppen. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med tekniknytta i fokus.


Arbetsuppgifter

I din roll som lantmäteri-ingenjör kommer du främst ha följande uppgifter: • Mäta traditionellt via totalstation och GNSS • Producera grundkartor och nybyggnadskartor • Tolka detaljplaner • Stödja lantmäteriavdelningen med mät- och karttjänster • Ajourhålla kommunens Baskarta För mätuppdragen arbetar vi med moderna mätinstrument från Trimble och med våra 4 drönare. För inleverans av mätresultat och för kartproduktion använder vi myCarta. För löpande ajourhållning av Baskartan använder vi ESPA. Insyn i detaljplaneprocessen behövs för att kunna tolka detaljplaner och att kunna utföra teknisk plangranskning. Du har ett starkt mät- och kartintresse, gillar att arbeta utomhus och behärskar moderna metoder för mätning i fält. Du har även erfarenhet av CAD/GIS-verktyg och vana att arbeta på uppdrag av kund. Du får stor frihet att i dialog med kollegorna planera och styra ditt arbete, så länge som du levererar resultat med god kvalitet. Vi utvecklar och förbättrar våra arbetsmetoder hela tiden och vill att du bidrar aktivt. Du kommer också medverka i kommunens digitaliseringsresa där vår uppgift är att se över arbetssätt, teknik och geodata kopplat till samhällsbyggnadsprocessen och ett växande Varberg.

Kvalifikationer

Du som söker ska helst ha arbetat några år inom yrkesområdet och i grunden vara utbildad lantmäteriingenjör eller inneha annan motsvarande utbildning eller erfarenhet. B-körkort är ett krav. Du måste ha goda kunskaper inom mätningsteknik och vana att förädla din mätdata genom att producera kartor och att uppdatera Baskartan. Därmed behöver du kunna något karthanteringssystem, exempelvis myCarta. Erfarenhet av ajourhållning med digital fotogrammetri är meriterande. Ytterligare merit är om du kan uppdatera gränser dvs har behörighet till Lantmäteriets registerkarta, som sker via geosecma. Du ska kunna använda dig av Office-paketet och kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten och serviceinriktad. Du har ett problemlösande förhållningssätt i ditt arbete och till olika situationer som uppstår. Vi ser gärna att du kan arbeta självständigt. Arbetet kräver dock även god samarbetsförmåga, att du har ett intresse för att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Vidare är du trygg och stabil. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Stadsbyggnadskontoret har ambitionen att vara i framkant av utvecklingen och att kunna bidra med inspiration och kunskap till andra inom geodataområdet. Vi söker nu dig som vill vara med och växa med oss! Varmt välkommen med din ansökan!


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat med eventuell möjligheten till tillsvidareanställning. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-10-03

Referensnummer: A1052379


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2022-01-10

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Karin Fridstrand, Avdelningschef

Telefon: 070-630 49 05


Fackliga kontaktpersoner

Dag Gunnarsson Tel: 0340-88176


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter