Sök

Systemansvarig, Peder Skrivares gymnasieskola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Utbildning- och arbetsmarknadsförvaltningen har med utgångspunkt i Varbergs kommuns vision 2025 ansvar för att utbilda barn och elever för morgondagens kompetensbehov och stärka deras självförtroende så att de lämnar sin skolgång med de rätta förutsättningarna för att göra val utifrån sina mål och drömmar. Förvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, särskild utbildning för vuxna, arbetsmarknadscentrum samt CLL.


Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad systemansvarig som delar vår ambition att ligga i framkant och som deltar i det gemensamma arbetet för att skapa bästa möjliga möte för lärande. Du blir en viktig del Gymnasiets utvecklingsgrupp för IKT-frågor där ditt arbete blir både utmanande och varierande med uppdrag av såväl strategisk som operativ karaktär. Som systemansvarig förväntas du tillsammans med IT-pedagoger och IT-administratörer ansvara för utvecklingen av den digitala lärmiljön för alla verksamheter. Som systemansvarig får du en nyckelroll för flera av Gymnasieskolans verksamhetssystem i att säkerställa att systemen är i enlighet med verksamheternas krav. Som ansvarig kvalitetssäkrar du informationen, tar fram statistik, rapporter, underlag, sammanställningar, samt gör felsökningar och korrigeringar i samarbete med IT-administratörer. I din roll som systemansvarig kommer du även vara ansvarig för och driva arbetet med GDPR. Du kommer även delta i kommunövergripande grupper där den digitala agendan är i fokus, samt vara en av förvaltningens kontaktpersoner med kommunens IT-avdelning. En del av de system som används inom förvaltningen är bl. a. Procapita, Visma Proceedo, Skola 24, Vklass.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen och erfarenhet inom IT. För att lyckas i rollen som systemansvarig så bör du som person vara självgående, strukturerad, noggrann, utåtriktad och kommunicera på ett tydligt sätt. Du är serviceinriktad och stödjande med ett framåtsyftande perspektiv där du förebygger eventuella hinder med fokus på förskolan och skolans behov. Du är drivande och identifierar utvecklingsområden och tar initiativ till insatser för förändringar och förbättringar samt vågar utmana till utveckling och enkelhet utifrån uppkomna behov och krav. I ditt arbete utgår du från helheten, har god planeringsförmåga och optimerar din vardag för att ha god framförhållning och klarar av att hantera många uppgifter samtidigt. Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och strävar efter att vara tillgänglig och ge respons inom rimlig tid, ansvar för att tillhandahålla relevant dokumentation samt att hålla denna uppdaterad. Du tar ett ansvar för gemensamma arbetsuppgifter och utmaningar och har högt ställda mål på ditt eget arbete. Du deltar konstruktivt i samtal, dialoger och diskussioner som leder till beslutsunderlag genom att bidra i sak och vara öppen för att det finns många sätt att se på en situation. Du är väl förberedd inför varje möte så att det ger bästa möjliga resultat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet!


Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Gymnasieskolan är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-01-18

Referensnummer: A841926


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde: Enligt överenskommelse


Upplysningar

Tobias Ramstedt, Gymnasiechef

Telefon: 070-638 84 72


Fackliga kontaktpersoner

Christina Lindeberg Tel: 070-830 83 46


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter