Sök

Processledare COM3


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för arbetsbefrämjande åtgärder, integrationsfrågor och utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå. Här skapar vi förutsättningar för det livslånga lärandet och möjligheter för individen att utvecklas, studera och nå egen försörjning. Vi bidrar också till ett livskraftigt näringsliv genom att tillvarata utvecklingsbehov i näringslivet och skapa projektsatsningar, nätverk och mötesplatser där utbildning och näringsliv kan mötas.


Arbetsuppgifter

Från 2019 till 2023 driver Alexandersoninstitutet det EU-finansierade projektet COM³ (Buildning COMpetence for COMpetitive COMpanies) tillsammans med regioner i England, Nederländerna, Belgien, Norge, Sverige och Tyskland. Projektet syftar till att hjälpa kommuner, regioner och företagsstödjande organisationer att bli innovationsfacilitatorer och möjliggörare för ny teknik och digitalisering i landsbygdsregioner (rurala regioner). Inom ramen för projektet har regionerna tagit fram ett antal training materials för att stötta och förbättra regionalt stöd för att öka långsiktiga innovationsnivåer och stödja smarta specialiseringsstrategier i respektive region. Alexandersoninstitutet söker nu en processledare som kan driva ett antal kvarvarande processer inom projektet under hösten 2022. Du som processledare ska driva, samordna, genomföra och utvärdera aktiviteter inom ramen för projektet. Planerade aktiviteter under hösten är tre digitala matchmaking event tillsammans med aktörer från ovan listade regioner samt en metodbok för att skapa kluster/event/plattformar för regionala aktörer kopplat till digitalisering och ny teknik. Som processledare vid Alexandersoninstitutet ingår du i ett arbetslag med utvecklingsledare och konsulter som inom ramen för olika projekt arbetar med att skapa förutsättningar för att främja forskning, kunskapsutbyte, kompetensutveckling och det livslånga lärandet. Dina arbetsuppgifter blir att samordna, genomföra och utvärdera, primärt men inte exkluderande, aktiviteter inom projektet COM³: • Planera och genomföra digitala matchmaking event tillsammans med intressenter i ovan listade regioner. • Driva processen att ta fram en handbok/metodbok för att bygga it-kluster/nätverk/event med fokus på kunskapsöverföring och innovation. • Delta i planering och genomförande av teknikevents och konferenser. • Delta i utveckling och implementering av ett koncept som lever vidare efter projekttiden. Samt övriga arbetsuppgifter kopplat till verksamheten.

Kvalifikationer

För att passa i den här rollen ser vi att du är utvecklingsorienterad och självgående. Du har dessutom gedigen erfarenhet av processledning och gillar att skapa meningsfulla möten. Vi ser det som ett stort plus om du är intresserad av teknik och digitalisering samt tidigare erfarenhet av att arbeta med EU-finansierade projekt. Meriterande för tjänsten är: • gedigen erfarenhet av processledning • praktisk erfarenhet av att arrangera event • praktisk erfarenhet av att skapa processmaterial • erfarenhet av utvecklingsprojekt • pedagogisk förmåga och erfarenhet av att leda workshops och moderera samtal • att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning eller YH-utbildning. Vi är ett starkt team och vi lägger stor vikt vid att du passar ihop med oss och att vi passar ihop med dig! Du delar vår värdegrund där jämställdhet och mångfald är naturliga delar. Arbetet ställer stora krav på såväl samarbete som självständighet och att du kan ta eget ansvar och driva processer i det dagliga arbetet.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Anställningen är på 60% och sträcker sig fram till årsskiftet 2022/2023 med möjlighet till förlängning. Urval sker löpande. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-08-15

Referensnummer: A1125347


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: 60%

Tillträdesdatum: 2022-09-05

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Varaktighet: 3-6 månader

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Tomas Rasmussen , Enhetschef

Telefon: 076-1453365


Fackliga kontaktpersoner

Carmen Mangas Tel: 073-0337425


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter