varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Projektledare Resursteam Psykisk hälsa


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. I Varbergs Hälso- och sjukvårdsenhet arbetar vi med ett hälsofrämjande arbetssätt där människans behov sätts i centrum. Vi arbetar även utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt där fokus ligger på de resurser som finns hos varje indevid. Våra mål är att förenkla männinskors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Det gör vi genom samarbete, kreativitet och öppenhet.


Arbetsuppgifter

Projektet Resursteam Psykisk hälsa ska leda till att Socialförvaltningens verksamheter för äldre utvecklar sin förmåga att identifiera och stötta personer med psykisk ohälsa. Som projektledare kommer du att ingå i Hälso- och sjukvårdsavdelningens Preventiva enhet tillsammans med Resursteam demens, dietist, demenssamordnare och utvecklingsledare. Ditt uppdrag är kompetens- och metodutveckling tillsammans med vård- och omvårdnadspersonal för att implementera förebyggande arbetssätt med fokus på depression och ångest hos äldre. Du kommer att skapa utbildningsmaterial och genomföra kompetenshöjande aktiviteter såsom utbildningar, workshops, föreläsningar och handledningar. Resursteam psykisk hälsa blir navet för kunskap och kompetens inom området och ska föra utvecklingen mot en personcentrerad och kunskapsbaserad vård och omsorg.

Kvalifikationer

Vi söker nu dig som har högskolekompetens motsvarande minst tre år. Du ska ha arbetat inom området psykisk ohälsa samt ha erfarenhet av kompetensutveckling för personalgrupper. Specialistutbildning psykiatri och erfarenhet av BPSD kvalitetsregister är meriterande. Som projektledare ska du självständigt kunna planera, organisera och genomföra aktiviteterna i projektet. Du ska ha en god kommunikativ och organisatorisk förmåga, vara flexibel och lyhörd. Du har egen drivkraft, är engagerad och ansvarstagande. Avgörande för att lyckas är god förmåga att strukturera, planera och omvandla projektets mål till handling. Du är en organiserad "doer" helt enkelt! Stor vikt lägges vid personlig lämplighet, där vi värdesätter en väl utvecklad social kompetens och att du har lätt för att samarbeta. För att utbilda och handleda grupper behöver du även en god förmåga att säkert kunna tala inför och inspirera en grupp. B-körkort krävs samt datorvana.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävsDu skall ha arbetslivserfarenhet inom ditt yrkesområde.

Övrigt

• Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-06-20

Referensnummer: A809072 - Kopia


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Möjlighet finns att arbeta deltid dock lägst 75%

Tillträdesdatum: 2021-09-01

Tillträde: Enlig överenskommelse.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: http://www.varberg.se


Upplysningar

Ann Thomson Ahlbom, Enhetschef

Telefon: 073-340 12 85


Fackliga kontaktpersoner

Therese Kleveland Tel: 0340-88578


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter