varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Skolpsykolog, förskole- och grundskoleförvaltningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss?


Arbetsuppgifter

Du blir representant för det psykologiska perspektivet i den övergripande elevhälsan som är placerad centralt på Varbergs kommuns förskole- och grundskoleförvaltning. Vi står inför en utveckling av ett Kompetenshus där elever, skolpersonal samt vårdnadshavare ska få möjlighet till stöd utifrån komplexa individuella behov. En del av uppdraget består av handledning, konsultation, genomförande av fortbildning, lärmiljöanpassningar samt viss utredning inom Kompetenshuset. Du kommer även att deltaga som representant för samarbete med andra aktörer kring de unga exempelvis BVC, habilitering, BUP och socialtjänst. En del av uppdraget består i att vara konsultativ och handledande till förskolans specialpedagoger.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är legitimerad psykolog och som har ett genuint intresse för barn och ungdomars hälsa och utveckling. Erfarenhet av arbete i skola med konsultation, handledning, utbildning, utredning samt lärmiljöanpassningar är meriterande. God kunskap om utvecklingspsykologi, pedagogisk psykologi samt NPF är önskvärt, likaså är utredningsvana meriterande. Du har lätt för att samarbeta men kan också planera och prioritera ditt arbete självständigt. Du har ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att lyssna in andra människor, skapa förtroende och goda relationer. Datorvana är nödvändigt och erfarenheter från PMO eller annat digitaliserat journalsystem är meriterande. Du har även god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Eftersom arbetet kan innebär resor mellan olika enheter är B-körkort ett krav.


Övrigt

Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden. Individuell lönesättning; ange löneanspråk. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-05-29

Referensnummer: A954859


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid100 %

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.


Upplysningar

Martina Wetterstrand, Verksamhetschef (EMI)

Telefon: 0708-40 06 75


Fackliga kontaktpersoner

Gunilla Wingbro-Carlsson Tel: 0708-70 84 39


Ulf Pellby, akademikerförbundet SSR Tel: 0702-67 80 51


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter