Sök

Psykolog/Organisationskonsult Kommunhälsan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Varbergs kommun har en intern företagshälsovård, Kommunhälsan, som servar kommunens samtliga förvaltningar och ett antal bolag i kommunkoncernen. Våra lokaler är centralt belägna med gångavstånd till tåg- och busstation. Kommunhälsan har 13 engagerade medarbetare inom företagshälsans kärnområden hälsa, medicin, beteendevetenskap, ergonomi och arbetsmiljö. Arbetet på Kommunhälsan präglas av en helhetssyn på människan i arbetslivet och vi stöttar chefer i det systematiska arbetsmiljöarbetet, för att bidra till att skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. Som intern hälsa finns vi nära och vi tar gemensamt ansvar för att skapa tillit hos kunderna. Vi är en arbetsplats i utveckling där vi nu fått hjälp med en extern kartläggning av vår verksamhet, med fokus att se vad som behövs för att möta våra kunders behov. Vi söker nu en psykolog/organisationskonsult som vill utveckla verksamheten vidare tillsammans med oss. För att ta vara på framtida möjligheter och utmaningar visar kommunens ledord; nytänkande, framåtanda, kunskap och mod oss vägen.


Arbetsuppgifter

Som psykolog/organisationskonsult arbetar du i huvudsak mot kompetensområdet social- och organisatorisk arbetsmiljö. Arbetet är brett och innefattar uppdrag på individ, grupp och organisationsnivå. Vi arbetar både främjande, förebyggande och efterhjälpande. Exempel på arbetsuppgifter är chefs- och grupputveckling, utbildning, konflikthantering, krisstöd, stresshantering, individstödjande samtal, kartläggningar och analyser, arbetsförmågebedömningar, organisationsutveckling, chefsstöd, riskbedömning av ex hot och våld och andra uppdrag inom arbetsmiljöområdet. Som psykolog kommer du även genomföra arbetsförmågebedömningar. Vi arbetar konsultativt och har stort eget ansvar för planering, utförande och uppföljning. Ibland gör vi enskilda uppdrag och ibland gör vi uppdrag tillsammans med våra kollegor.

Kvalifikationer

Leg psykolog. Annan relevant beteendevetenskaplig högskoleutbildning och leg psykoterapeut med erfarenheter inom arbetsområdet kan komma i fråga. Eventuellt kan en PTP vara möjlig. Det är meriterande om du har erfarenhet av företagshälsovård, arbetsförmågebedömningar, konflikthantering, digital arbetsmiljö eller erfarenhet med grupp- och organisationsutveckling. Du har ett kundorienterat synsätt och en vilja att arbeta konsultativt samt kompetens att se samband mellan organisation, arbetsmiljö, produktivitet och hälsa. Vi söker dig som är trygg och har ett genuint engagemang och intresse för människors hälsa och arbetsmiljö. Vi tänker att du också har förmåga att se människors, gruppers och organisationers potential. En god samarbetsförmåga, både med kollegor och kunder, där du kan involverar andra i ditt arbete är en styrka. Du behöver vara bekväm med att prata inför och driva grupper, samt kunna möta chefer på alla nivåer i organisationen. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och att du kan arbeta strukturerat.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Intervjuer kommer ske kontinuerligt.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-02-13

Referensnummer: A1082830


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anette Stockhaus, Verksamhetschef

Telefon: 073-200 57 43


Malin Holmström, Psykolog

Telefon: 070-850 86 79


Fackliga kontaktpersoner

Sveriges psykologförbund Tel: 08-567 06 400


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter