varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Förskollärare, Skällinge förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Skällinge förskola ligger på landsbygden och är hopbyggd med Skällinge skola, samarbetet mellan förskolan och skolan är mycket bra. Övergången mellan förskola och skola sker på ett naturligt och tryggt sätt. Förskolan består av två avdelningar, de yngre barnen går på Bryggan och de äldre på Båten. Allt vårt arbete utgår från förskolans läroplan, Lpfö18. Läroplanen står som grund för vår undervisning i förskolan under hela dagen. Vårt mål är att ta tillvara på varje stund för lärande och utveckling i samspel med andra. Leken är vårt huvudsakliga verktyg för lärandet. Pedagogerna erbjuder en tillåtande och utmanande miljö som är föränderlig och anpassas efter barns behov och intresse. Nyfiken, Kreativ, kunskap och Empati är ledord vi har med oss i vårt dagliga arbete med barnen. Vi utgår från ett relationellt perspektiv där vi genom vår undervisning tillsammans med barnen skapar bästa möjliga förutsättningar för lärande och utveckling för alla barn. För oss är det viktigt att kontinuerligt att arbeta med utveckling och fortbildning i många olika forum. Vi tar vara på varandras kompetenser för att nå vårt mål att erbjuda den bästa möjliga förskola för alla våra barn.


Arbetsuppgifter

I rollen som förskollärare förväntas du att ta ansvar för det pedagogiska arbetet på enheten och vara delaktig i arbetet för hela förskolans utveckling. Du bidrar till att skapa goda lärmiljöer och utveckla pedagogiska processer. Dokumentation och utvärdering av det pedagogiska arbetet är för dig en självklar del och du har ett reflekterande förhållningssätt till barns lärande och utveckling. Viktigt att du som söker är öppen, samarbetsvillig och har en god förmåga att se till allas bästa, barn som vuxna.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare för undervisning i förskola. För att trivas i rollen som förskollärare hos oss ser vi gärna att du; - är flexibel och ser möjligheter med den föränderliga verksamhet vi jobbar i. - har ett professionellt sätt att möta barn, föräldrar och kollegor. - driver och utvecklar utbildningen i enlighet med våra styrdokument, planer, aktuell forskning och på vetenskaplig grund. Samarbetsförmåga måste genomsyra hela vår utbildning. Vi arbetar med att utveckla våra kunskaper, vårt samarbete och att vara goda förebilder. Vi kanske inte kan allt i dag, men tillsammans blir vi klokare. Kollegialt, kollaborativt, formativt, salutogent... Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-06-18

Referensnummer: A1036413


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2021-08-05

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Gisela Wikner, Rektor

Mobiltelefon: 0768562615


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter