Sök

Administrativ handläggare HR, Förskole- och grundskoleförvaltningens kansli


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Förskole- och grundskoleförvaltningen har med utgångspunkt i Varbergs kommuns vision ansvar för att utbilda barn och elever för morgondagens kompetensbehov och stärka deras självförtroende så att de lämnar sin skolgång med de rätta förutsättningarna för att göra val utifrån sina mål och drömmar. Förvaltningen ansvarar för förskola och grundskola. Antalet anställda är ca 2 000 och budgetomslutningen för 2024 ca 1 500 mkr.


Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad lagspelare som delar vår ambition att ligga i framkant och som bidrar i det gemensamma arbetet med att skapa bästa möjliga möte för lärande. Du blir en viktig del av förvaltningens HR-team där ditt arbete blir både utmanande och varierande med uppdrag av operativ och rutinmässig karaktär. Arbetet sker tvärfunktionellt och i nära samarbete med HR-konsulter och med medarbetare med andra kompetenser. Du kommer att ansvara för personal- och löneadministrativt stöd till förvaltningens chefer och till personalen på kansliet. Andra viktiga uppgifter blir att arbeta med LAS-samordning samt platsannonsering och ansökningsadministration för hela förvaltningen. Du kommer också att ansvara för underlag inför rekvirering av statsbidrag samt med framtagande av underlag inför analys, uppföljning och rapportering. Du kommer att delta i kommungemensamma arbetsgrupper samt arbeta med utveckling och implementering av processer och rutiner.

Kvalifikationer

Du har relevant utbildning på högskolenivå med inriktning mot personal- eller arbetsvetenskap. Du har bred erfarenhet av personaladministrativt arbete samt erfarenhet av arbete med LAS. Kunskaper avseende arbetsrätt är meriterande. Du är resultatinriktad, har en hög serviceförmåga och kan arbeta självständigt och strukturerat. Vi ser att du har förmågan att prioritera dina arbetsuppgifter för att få ett effektivt flöde under din arbetsdag. Vi uppskattar nya idéer och välkomnar därför initiativ och förslag till förbättringar inom arbetsområdet. Du kommer ha kontakt med flera olika personer i ditt arbete och vi ser det som viktigt att du kan samarbeta och skapa samt bibehålla goda relationer. Du har mycket god datorvana och erfarenhet av arbete i personaladministrativa system. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg och examensbevis.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2024-02-15

Referensnummer: C177369


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2024-03-01

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Lars Karlsson, Administrativ chef

Telefon: 0708-48 87 53


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter