Sök

Trafikingenjör


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har cirka 65 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda inom kommunen och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Samhällsbyggandet i Varberg står inför mycket spännande och omfattande utmaningar. Hamn och gatuförvaltningen har därför en mycket viktig uppgift och ett stort uppdrag de kommande åren. Just nu planeras och förbereds arbetet för en ny järnvägstunnel under Varbergs tätort och en ny attraktiv järnvägsstation kommer att beredas plats i Varbergs centrum. Detta ger unika möjligheter för Varberg: En ny hamn ska anläggas, den nya havsnära stadsdelen Västerport skall byggas, trafiksystemen och grönstrukturen utvecklas och nya offentliga rum skapas. Därför letar vi efter dig som vill vara med och arbeta med den största utmaningen i Varberg sedan bygget av fästningen för över 700 år sedan! Nu utökar vi antalet medarbetare på Trafikavdelningen för att kunna ta en ännu mer aktiv del i stadsutvecklingen i en stad som växer så det knakar. Därför söker vi nu efter dig som vill vara med och skapa framtidens goda livsmiljöer och hållbara transportsystem. Välkommen att vara med och forma Varberg!


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ta dig an utmaningen att vara förvaltningens och kommunens expert i trafikfrågor kopplat till trafiklagstiftningen och utformningsfrågor. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegorna i trafikanalysteamet och med andra förvaltningar i arbetet med att utveckla infrastrukturen i kommunen. En viktig del i ditt arbete blir att se till att trafiksystemet fungerar och att arbeta med den lagstiftning som är kopplat till detta. Du arbetar utifrån ett trafikslagsövergripande synsätt och har hela resan i fokus. Du har förståelse för hur de olika trafikslagen samspelar och både påverkar och påverkas av samhällsutvecklingen. Det här är ett varierande arbete där tiden delas mellan kontoret och ute i fält, där du bland annat genomför besiktningar och flygande inspektioner för att se till att arbeten uppfyller ställda krav inom ansvarsområdet. Du är delaktig i utredningar och projekt inom trafikområdet. Samarbete och samverkan är självklarheter för dig, vare sig det gäller andra delar i den kommunala organisationen eller olika offentliga och privata aktörer. Kontakter med allmänheten är en naturlig del av arbetet. Du har medborgarnas och näringslivets behov i fokus och är en efterfrågad medspelare i trafikfrågor. I samarbete med kollegorna på avdelningen axlar du såväl små som stora frågor och anlitar kompletterande kompetenser när så behövs. Tillsammans med avdelningens trafikingenjör och trafikhandläggare har ni det övergripande ansvaret för avdelningens myndighetsutövning avseende bestämmelser i trafiklagstiftningen knuten till uppdragets utförande. Hantering av trafikanordningsplaner, lokala trafikföreskrifter och öppningsanmälan ingår i arbetsuppgifterna, så även utfärdande av tjänsteskrivelser och remissvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsplanering och/eller trafikplanering eller lämplig erfarenhet från arbete inom trafikområdet. Du har erfarenhet från att leda egna projekt liksom att aktivt delta i andras projekt och processer. Samarbete med olika aktörer liksom erfarenhet från den offentliga sektorn är meriterande. Erfarenhet av arbete med CAD samt GIS verktyg är också meriterande. Du har en flexibilitet i ditt arbetssätt då arbetet kan ske både inom och utomhus. Du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och har god förmåga att kommunicera. Vi tror att du är analytisk, har ett strategiskt tänkande, noggrann och självständig i ditt arbete och har lätt för att samarbeta med olika aktörer. Körkort B är ett krav. Förvaltningen anser att mångfald bland våra medarbetare bidrar till att utveckla såväl vår verksamhet som gemenskapen på arbetsplatsen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-09-30

Referensnummer: A897049


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse


Upplysningar

Paul Gruber, Avdelningschef

Telefon: 070-812 99 39


Fackliga kontaktpersoner

Ann-Sofi Berntsson Tel: 070-985 73 70, 0340-88000


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter