Sök

Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS, till socialförvaltningen Vbg kommun


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss?


Arbetsuppgifter

Vill du ha ett omväxlande och spännande arbete där du kan driva utvecklings- och förbättringsarbete? Vi söker en MAS med placering på Socialförvaltningen i Varbergs kommun. Socialförvaltningen ansvarar för omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Socialförvaltningen, liksom kommunen i övrigt, befinner sig i en expansiv fas och ett stort fokus finns på att utveckla och förbättra verksamheten inför framtiden. I rollen som MAS ansvarar du för att hälso- och sjukvården är av god kvalitet och patientsäker utifrån gällande lagstiftning. Som MAS upprättar du rutiner utifrån gällande lagstiftning, besvarar remisser och är delaktig i uppdrag och projekt som rör hälso- och sjukvård. Du följer också upp hälso- och sjukvården, avvikelser, utreder allvarliga händelser och ansvarar för att anmäla dessa till IVO enligt Lex Maria. I dina arbetsuppgifter ingår omvärldsbevakning och du är kommunens representant i olika forum för samverkan, både internt och externt. I förvaltningen finns ytterligare en MAS och en MAR vilka du har ett nära samarbete med. En viktig del i ditt uppdrag är att ge stöd och vara rådgivande i hälso- och sjukvårdsfrågor till chefer och medarbetare. En lika viktig del är att bidra till kvalitetsutveckling inom hälso- och sjukvårdsområdet. Arbetet innebär både ett utvecklings- och ett tillsynsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med flera års arbetslivserfarenhet, gärna från kommunal verksamhet. Det är meriterande om du har: - erfarenhet som MAS - ledarerfarenhet - erfarenhet av kvalitets- utvecklingsarbete- och utredningsarbete För att lyckas i uppdraget krävs att du är en självständig person som kan agera oberoende och som är trygg i din profession. Du är systematisk och välorganiserad med förmåga att planera. Du har lätt för att skapa öppna och förtroendefulla relationer med andra. Vi lägger stor vikt vid din utvecklingsförmåga och möjlighet att se förbättringar i verksamheten.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Hos oss får du vara med på vår utvecklingsresa där vi utvecklar vår förvaltningen till en tillitsfull organisation där dialog och att arbeta tillsammans för våra målgruppers bästa står i centrum. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Varbergs kommun är sedan 2015 en rökfri arbetsplats. Inför denna annonsering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-08-10

Referensnummer: A1143917


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Alexandra Landin, Avdelningschef

Telefon: 070-240 36 71


Gun Andersson, MAS förvaltningsledningsstaben

Telefon: 070-240 36 71


Fackliga kontaktpersoner

Annika Frick


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter