varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Förskollärare, Träslövsläges förskoleområde (Knarråsens förskola och Hajvägens förskola)


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Förskolorna Hajvägen och Knarråsen ligger i Träslövsläge har plats för ca 60 barn vardera i åldrarna 1-5 år. Pedagogerna arbetar i arbetslag och par, samt på olika sätt med barnen i mindre grupperingar under delar av dagen. De båda förskolorna har samma chef och utgör ett gemensamt förskole-område. Samarbete och utbyte sker mellan pedagogerna på de båda förskolorna, bl. a genom gemensamma utvecklingsarbeten och vissa pedagogiska möten. På förskolornas gårdar och i den fantastiska närmiljön finns det gott om utrymme för en stimulerande och utvecklande uteverksamhet. Här är trivseln hög och vi jobbar tillsammans! I samband med ett par pensionsavgångar behöver vi förstärka bemanningen under hela den kommande sommaren. Ta chansen och bli en del av oss!


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som förskollärare på en av förskolorna tillsammans med ordinarie personal i juni och i augusti samt ingå i personalbemanningen på Team Sydväst sommarförskola i centrala Varberg under 5 veckor mitt i sommaren. Du tar tillsammans med dina kollegor ansvar för att verksamheten bedrivs i enlighet med våra styrdokument och arbetar med att stödja och stimulera barns utveckling och lärande samt har i uppdrag att anpassa såväl undervisning och lärmiljö med hänsyn till alla barns förutsättningar och behov. Vi är nyfikna på vad just du kan och vill bidra med i arbetet! Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare. Du tar din Förskollärarexamen i sommar eller är en Förskollärarstudent som ser fram emot att möta barn och kollegor inom förskolans verksamhetsområde och som vill lägga grunden för din kommande yrkesutveckling genom att praktisera din kommande profession under en sammanhängande period i sommar. Du har ambitioner och vill arbeta med barnet i centrum samt bidra till att driva och utveckla pedagogiska processer i samspel med såväl barn som vuxna. Du ser möjligheter framför svårigheter, har ett inkluderande förhållningssätt och ser det som självklart att möta och utmana alla barn utifrån deras förmågor, intressen och behov. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Ansvar, drivkraft, nyfikenhet, vilja till samarbete och ett inkluderande förhållningssätt är viktiga förmågor. Intresse av att jobba med barn i alla olika åldrar inom förskolan krävs. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

1-3 tjänster med tidsbegränsad anställning som innebär tjänstgöring under hela anställningsperioden! Såväl tillsträdesdatum som slutdatum kan anpassas något enligt överenskommelse, för att tex inte kollidera med högskolans terminstider. Det kan bli aktuellt för oss att rekrytera ytterligare förskollärare till förskolorna i Träslövsläge under både hösten -21 och under 2022, så ta chansen och pröva att arbeta med oss i sommar! Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-02-26

Referensnummer: A1006751


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 75-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2021-05-31

Tillträde: eller enligt överenskommelse

Varaktighet: 3-6 månader

Antal tjänster: 3

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Christina Edberg, rektor,

Telefon: 0340-69 90 06

Mobiltelefon: 0702-628096


Fackliga kontaktpersoner

Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter