Sök

Lärare i SvA - Bassvenska, Enhet flerspråkighet


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Enhet flerspråkighet är en verksamhet bestående av ett stort arbetslag med ca 45 lärare som studiehandleder/undervisar ca 800 flerspråkiga barn och elever som är utspridda på de flesta förskolor/skolor i hela Varbergs kommun (för närvarande erbjuder vi ca 24 språk). Kollegialt utbyte, öppenhet, respekt och ansvar är enhetens gemensamma värderingar. Enhet flerspråkighet erbjuder dig en arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och ersättning för friskvård genom e-Passi.


Arbetsuppgifter

Du kommer undervisa nyanlända elever (F-9) i Bassvenska (grundläggande svenska) som en del av elevens introduktion i svensk skola. Detta kan vara en del av en prioriterad timplan. Undervisningen utgår från Skolverkets Bygga svenska. Handledning av kollegor på elevens skola i Bygga svenska kan bli aktuellt. Du behöver differentiera undervisningen för olika individer. Kontinuerlig dokumentation i Unikum. Överlämning men också kontinuerliga kommunikation med elevens lärarlag (inklusive SVA-lärare och mentor). Du kommer få kontinuerlig handledning av Enhet flerspråkighet som är din tjänstetillhörighet och arbetsgivare.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare för undervisning i SvA (svenska som andraspråk). Erfarenhet av Skolverkets Bygga svenska och genomgången högskoleutbildning i Bygga svenska är meriterande. Interkulturell kompetens Digital kompetens Flexibilitet (du kommer jobba på flera olika skolor) Stor samarbetsförmåga Du måste ha körkort och tillgång till egen bil. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Du måste ha körkort och tillgång till egen bil. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-12-05

Referensnummer: A1071069


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2022-01-10

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://pedagogvarberg.se


Upplysningar

Lars-Gunnar Forslund, Biträdande rektor

Telefon: 073-383 86 83


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter