Sök

Projektledare samhällsbyggnad


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med kompetenta och intresserade kollegor, näringsliv och boende i ett växande och kreativt Varberg. Samhällsbyggandet i Varberg är inne i en mycket expansiv fas med tillväxt och spännande utmaningar med stöd i vår vision, att vi ska vara Västkustens kreativa mittpunkt. Som projektledare samhällsbyggnad blir du en viktig del i vårt gemensamma arbete med att ta Varberg in i framtiden. Vi hoppas att Du är intresserad av att bidra med din erfarenhet och kompetens! Hamn- och gatuförvaltningen har en central roll i både stora och små samhällsbyggnadsprojekt, i såväl staden som i kommunens övriga tätorter och på landsbygden, där vi ansvarar för att genomföra utbyggnad av gator, allmän plats och infrastruktur. Förvaltningen har ett brett ansvar för både nya och befintliga kommunala anläggningar inom park, gator och hamn. På vår förvaltning är det högt i tak och vi är stolta över vår trivsamma arbetsplats. Vi är med och utvecklar staden och kommunen, såväl som samarbetet kring samhällsbyggandet inom kommunkoncernen.


Arbetsuppgifter

Projektavdelningen ansvarar för genomförandet av förvaltningens egna investeringsprojekt samt projekt som genomförs på uppdrag av andra delar av kommunkoncernen. Det kan tex vara exploateringsprojekt, där nya bostads- eller verksamhetsområden byggs ut eller delprojekt kopplat till arbetet med den nya stadsdelen Västerport, hamnflytten eller projekt i anslutning till tunnelprojektet. Som projektledare - samhällsbyggnad leder du projekt inom nyanläggning och utveckling av gator, torg, parker, hamn, industrispår och andra offentliga miljöer. Till din hjälp har du en projektgrupp med de kompetenser som behövs för projektets genomförande. Du styr dina projekt mot de ramar du fått i form av tid, kostnad och innehåll. Du ansvarar för planering, genomförande, överlämnande och avslut av dina projekt. Under hela processen håller dina projekt en god kundorientering och hög kvalitet, oavsett om det handlar om förvaltningens egna projekt eller om projekt som genomförs på uppdrag av andra delar i kommunkoncernen. Dina projekt överlämnas till drift och förvaltning med goda funktionella, tekniska och estetiska egenskaper. Ditt arbete bidrar till att skapa framtidens goda livsmiljöer och hållbara transportsystem!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har passande ingenjörs- eller arkitektutbildning eller annan lämplig högskoleutbildning inom samhällsbyggnad. Du kan även ha samlat den erfarenhet som krävs genom flera års arbete av att leda egna projekt. För denna tjänst söker vi i första hand dig med erfarenhet från väg- och gatuutformning samt projektledning av investeringar i gator och vägar. Men även erfarenhet från utformning av gröna miljöer såsom parker, lekplatser och torg samt projektledning av investeringar i dessa miljöer är meriterande. Du kommunicerar och för en god dialog med alla som är inblandade i dina projekt: både med allmänhet och med interna/externa aktörer. Genom din förmåga till samarbete upprätthåller vi goda relationer med andra aktörer och tillsammans hittar vi lösningar utifrån de behov som uppstår. Erfarenhet från projektering, kalkylering eller entreprenader är meriterande liksom erfarenhet från offentlig sektor och att ha samarbetat med olika aktörer. Du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och har god förmåga att kommunicera. Vi tror att du är analytisk, noggrann, flexibel och drivande i ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta och skapa engagemang hos andra. Stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper. Förvaltningen anser att mångfald bland våra medarbetare bidrar till att utveckla såväl vår verksamhet som gemenskapen på arbetsplatsen. Körkort B är ett krav


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-12-10

Referensnummer: A1258753


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Martin Johansson, Avdelningschef projekt

Telefon: 073-323 64 83


Henrik Petzäll, Förvaltningschef

Telefon: 070-881 81 45


Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare nås via Varberg Direkt Tel: 0340-88 000


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter