Sök

Lärare Bygg- och anläggningsprogrammet


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för arbetsbefrämjande åtgärder, integrationsfrågor och utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå. Här skapar vi förutsättningar för det livslånga lärandet och möjligheter för individen att utvecklas, studera och nå egen försörjning. Vi bidrar också till ett livskraftigt näringsliv genom att tillvarata utvecklingsbehov i näringslivet och skapa projektsatsningar, nätverk och mötesplatser där utbildning och näringsliv kan mötas. Peder Skrivare gymnasieskola (PS) erbjuder flertalet nationella gymnasieprogram som kan kombineras med utvecklande utbildning inom idrott, Ung Företagsamhet, Teknikcollege eller Vård och Omsorgscollege. Kunskap, Kreativitet och Mångfald är viktiga begrepp för oss och präglar vårt synsätt. Vårt samarbete med näringslivet är väletablerat och vi lovar dig en förstklassig arbetsplats! PS har drygt 1900 elever och 240 personal. Det är bra sammanhållning och låg personalomsättning. Det är en skola i framkant som kommer att fortsätta växa. Vill du vara med på resan?


Arbetsuppgifter

Peder Skrivares skola söker en yrkeslärare till Bygg- och anläggningsprogrammet. Vårt program har ett högt söktryck och är ett populärt program på skolan med skicklig och engagerad behörig personal. Vi har ett arbetslag där fokus ligger på att ge den bästa yrkesutbildning vi kan till ungdomarna på programmet. År ett läser alla elever skolförlagt där de får en introduktion i flera yrken i syfte att kunna göra ett välgrundat inriktningsval inför årskurs två. Från år två bedriver vi skolförlagd utbildning för träarbetare medan övriga yrkesutgångar bedrivs i lärlingsform. Du kommer att undervisa olika kurser inom programmet och även följa upp eleverna under det arbetsplatsförlagda lärandet. Du kommer vara mentor för en grupp elever vilket innebär att det är du som är elevernas kontaktperson på skolan och som du har ett extra ansvar för. Kurser kan variera från läsår till läsår så vi uppskattar en bred kompetens inom fler yrken än ett. Har du erfarenhet av anläggning eller som maskinförare kan det också vara intressant som ett komplement till de skolförlagda kurserna.

Kvalifikationer

En tillsvidareanställning kan erbjudas till legitimerad yrkeslärare med rätt kompetens för uppdraget. För yrkesperson från branschen som är intresserad av att sadla om till lärare erbjuds en visstidsanställning läsårsvis tills dess att yrkeslärarexamen erhållits.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2024-02-22

Referensnummer: C177476


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2024-04-01

Tillträde: Vi genomför löpande rekrytering så tjänst kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Kristina Bäckman, Rektor

Telefon: 0733-845984


Fackliga kontaktpersoner

Sveriges Lärare Tel: 0721-517378


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter