Sök

Skolsköterska, Håstensskolan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Håstensskolan är en skola för årskurs 6-9. Skolan ligger i Varbergs tätort och på ett område där det är nära till kommunens stora idrottsanläggningar och en fin fritidsgård. Till hösten är vi 430 elever på skolan. Skolan står inför nybyggnation där "nya Håsten" kommer att inrymma 750 elever i åk F-9 samt särskola i samma åldersintervall. Bygget spås vara klart hösten 2025. Tjänsten som vi rekryterar till är på Håstensskolan i nuvarande form, fyrparallellt med upptagningsområde från Furubergsskolan och Bockstensskolan. Skolan leds av två rektorer som följer med sina elever från årkurs 6 till de slutar i årkurs 9.


Arbetsuppgifter

Nu söker vi en skolsköterska som vill tjänstgöra 80% med ansvar för 4 årskurser och genomförandet av basprogram. Varje årskurs har 4 klasser om max 27 elever. Vår skolsköterska ska jobba både med en åtgärdande delen i elevhälsaarbetet och basprogrammet men framför allt skall du kunna arbeta tillsammans med andra i det förebyggande salutogena arbetet kring eleverna. Detta kommer du att göra i nära samarbete med skolans övriga elevhälsoteam. Vi jobbar efter, en för oss förfinad version av, "Bergsjömodellen" genom ElevHälsaMöten, EHM. Där Elevhälsoteamet, EHT, möter pedagogerna för att göra djupdykningar i både framgångar och svårigheter på olika nivåer med en årskurs i taget.

Kvalifikationer

Legitimerad skolsköterska för att genomföra basprogrammet i grundskolans senare år och verka elevhälsaarbetet. Ditt förhållningssätt präglas av att du söker styrkor och resurser hos eleven och de vuxna runtomkring. Du har en inkluderande elevsyn, ett positivt förhållningssätt, är lösningsinriktat och har mod att utmana till utveckling i dialog med andra och framför allt i EHT. Erfarenhet av och kunskap om nyanlända elever i skolan är meriterande då skolan har elever med annat modersmål än svenska. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och legitimation samt ha med utdrag ur belastningsregistret till intervju.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Tillsättningen sker fortlöpande så vänta inte med din ansökan. Hoppas vi kan mötas och ha ett gott samarbete in i framtiden för våra elevers bästa. Tillträde 2023-02-13 eller enligt överenskommelse. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-01-29

Referensnummer: A1189685


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2023-02-13

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Örjan Johansson, Rektor

Telefon: 073-20 28 186


Fackliga kontaktpersoner

Annika Frick Tel: 0731-432230


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter