varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Förskollärare, Alvgatans förskola (Klapperstenens förskola)


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Alvgatan är en liten förskola i ett villaområde på Breared, under sommaren 2021 kommer hela förskolans verksamhet att flytta till Klapperstenen, en större förskola som börjat byggas på Breared.


Arbetsuppgifter

På Alvgatans förskola arbetar pedagogerna i par med 2 åldersindelade grupper under förmiddagen och i andra konstellationer under eftermiddagen. Under förmiddagstid ansvarar man för en bestämd grupp och under eftermiddagstid arbetar man i blandade grupper. Arbetet är projektinriktat, vilket innebär att man arbetar under ett gemensamt tema med olika projekt som utgår från barnens intressen. Pedagogerna dokumenterar vad som händer i projekten och skickar hem till vårdnadshavare varje vecka. De använder Unikum för dokumentationen. Paret har gemensam reflektionstid under dagtid 2 timmar/vecka. Tre gånger per år följer rektor tillsammans med specialpedagog och pedagogista upp det pedagogiska arbetet i en uppföljningsplan. Alla APT och utvecklingsdagar har Alvgatans förskola tillsammans med Rundgårdens förskola, som också ska flytta till Klappersten, för ett ökat kollegialt utbyte. Varannan måndag eftermiddag medverkar några av pedagogerna i lärgrupper kring olika områden, bl.a lärmiljö, digitalisering och pedagogisk dokumentation. Under vt 2021 kommer vi att intensifiera arbetet med förberedelse inför den nya förskolan genom diskussioner och olika former av möten.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare. Du som söker tjänsten ska ha ett förhållningssätt där du tror på det kompetenta barnet, du ska vara genuint närvarande i ditt arbete med barnen och lyhörd för det de förmedlar. Du ska vara en pedagog som är engagerad, har en vilja att driva utvecklingsarbete, är flexibel, har intresse av att föra pedagogiska samtal, har en positiv syn på uppdraget som förskollärare och för en öppen dialog med kollegorna om uppdraget. Vi ser helst att du har kunskap om och intresse av att arbeta med digitala verktyg med barnen och arbete med estetiska lärprocesser inom ex skapande, musik, dans och drama. Har du läst till ateljerista eller är intresserad av att utveckla arbetet med musik är det meriterande. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-05-28

Referensnummer: A955793


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid75-100%

Tillträde: eller enligt överenskommelse


Upplysningar

Marie Vastersson, Rektor

Telefon: 0733-34 21 88


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter