Sök

Chef till Trafikavdelningen


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.


Arbetsuppgifter

Du och dina drygt 15 medarbetare på avdelningen ansvarar för trafikfrågor inom Varbergs kommun. Uppdragen handlar om allt från strategisk planering och deltagande i samhällsbyggnadsprocesserna till åtgärdsplanering, väghållning, myndighetsutövning, enskilda vägar och parkeringsövervakning. På avdelningen finns kommunens experter inom trafik samt väg- och gatuhållning. Med god känsla och nyfikenhet för de behov som medborgare och näringsliv har i frågor kring resor och transporter arbetar du tillsammans med dina medarbetare utifrån ett trafikslagsövergripande synsätt med hela resan i fokus. En annan viktig uppgift är att arbeta med mobility management för att få fler att välja hållbara transporter genom att förändra attityder och beteenden. Din förståelse för hur de olika trafikslagen samspelar, och både påverkar och påverkas av samhällsutvecklingen, bidrar till att vi får ett helhetsperspektiv när vi hanterar frågorna. Genom en förutseende strategi-och åtgärdsplanering har vi en väl avvägd mix av åtgärder som möter kundernas behov. På så sätt utvecklas trafiksystemet med god trafiksäkerhet och skapar förutsättningar för hållbara resor och transporter. På så sätt säkerställer vi en god ekonomisk hushållning och att rätt åtgärder bevarar och utvecklar vårt vägkapital. Du samarbetar med alla delar i den kommunala organisationen och med andra offentliga och privata aktörer. Detta leder till goda resultat och gör oss till en uppskattad samarbetspartner. Din avdelning säkerställer att myndighetsutövningen är rättssäker och håller en hög servicenivå. Du ingår också i förvaltningens ledningsgrupp och bidrar därför till hela förvaltningens verksamhet och utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har passande högskoleutbildning och lämplig erfarenhet från arbete inom trafikområdet. Du har erfarenhet från att leda egna projekt liksom att aktivt delta i andras projekt och processer. Du har erfarenhet från personalledning och vana att samarbeta med olika offentliga och privata aktörer inom trafiksektorn. Du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och har god förmåga att kommunicera. Vi tror att du är analytisk, noggrann, flexibel och självständig i ditt arbete och har god samarbetsförmåga. Förvaltningen anser att mångfald bland våra medarbetare bidrar till att utveckla såväl vår verksamhet som gemenskapen på arbetsplatsen.


Övrigt

Varbergs kommun har en vision att vi ska vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, verksamhetsytor och kommunikation är i fokus. I dag är vi nästan 5000 anställda i kommunen och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Som vår nya chef för Trafikavdelningen blir du en viktig del i vårt gemensamma arbete med att ta Varberg in i framtiden. Välkommen till oss! Henrik Petzäll, förvaltningschef Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-11-17

Referensnummer: A911988


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse. I tillsättandet av tjänsten sker urvalsprocessen löpande.


Upplysningar

Henrik Petzäll, Förvaltningschef

Telefon: 0708 – 81 81 45


Per Synnes, Chefsrekryterare

Telefon: 070-299 15 30


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter