varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Verksamhetschef till området barn och familj


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Varbergs omsorg är socialförvaltningens egen utförarverksamhet. Förvaltningen är uppdelad enligt ett beställar- och utförarkoncept och flera verksamhetsområden är konkurrensutsatta. Varbergs omsorg har cirka 1300 medarbetare.


Arbetsuppgifter

Vi söker en inspirerande verksamhetschef till verksamhetsområdet barn och familj i Varbergs Omsorg på socialförvaltningen i Varbergs kommun. Du kommer till en verksamhet som vill ligga i framkant och skapa omsorg med mycket hjärta, och där du får möjlighet att utveckla ditt ledarskap och din kreativitet. Varbergs Omsorg är kommunens egen omsorgsorganisation, som driver och utvecklar vård och omsorg inom äldreområdet, LSS, barn- och familjeområdet, socialpsykiatri m.m. I verksamhetsområde barn och familj ingår insatser inom individ- och familjeomsorg, missbruk, socialpsykiatri, HVB och barnverksamhet. Som verksamhetschef leder du ett åtta enhetschefer. Du har ett stort mandat att tillsammans med enhetscheferna driva utvecklingen inom insatsområdet. Du ingår i ett ledningsteam tillsammans övriga verksamhetschefer under ledning av avdelningschefen. Du leder och styr med kunden i fokus utifrån perspektiven kvalitet, arbetsmiljö och en ekonomi i balans. Ditt chefs- och ledarskap vilar på rollerna arbetsgivare, ledare och verksamhetsansvarig. Det innebär att du är arbetsgivarens företrädare genom att utveckla och tillämpa arbetsgivarpolitiken och verkställer fattade beslut. Du har förmåga att växla perspektiv från del (ditt verksamhetsområde) till helhet (avdelning och förvaltning). Som ledare agerar du genom ditt personliga och prestigelösa ledarskap och skapar en arbetsmiljö där alla tar ansvar och vill göra sitt bästa. Som verksamhetsansvarig följer upp din verksamhet utifrån tilldelad budget, politiskt beslutade mål och förvaltningens verksamhetsplanering.

Kvalifikationer

Du leder utifrån ett tydligt kundfokus med din analytiska och strategiska förmåga som verktyg. Du är mogen nog att involvera andra i dina beslut, och vågar låta människor växa i sina olika roller. Du skapar förutsättningar för varje nivå att fylla ut sitt mandat och ansvar. Du kan fatta svåra beslut och förmedlar en tydlig riktning för verksamhetsområdet. Du har en mycket god förståelse för vad som påverkar resultatet, både utifrån kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi. Du kommunicerar på god och lättförståelig svenska, både skriftligt och verbalt. Du har ett helhetsperspektiv på styrning och ledning, från politiska beslut till aktiviteter i vardagen. Du inspirerar, motiverar och stödjer dina chefer till att leda utifrån Varbergs Omsorgs kärna omsorg med mycket hjärta. För att lyckas i rollen ser vi att du har relevant högskoleutbildning och gedigen erfarenhet av ledarskap och chefskap. Meriterande är erfarenhet av att vara chef över chefer. Erfarenhet från myndighetsutövning inom individ- och familjeomsorg är ett krav, liksom övergripande kunskap om förutsättningarna för behandlingsinsatser.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-04-18

Referensnummer: Varbergs Omsorg 16/21


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Eller den tjänstgöringsgrad du önskar.

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Josefin Alström, Avdelningschef

Telefon: 076-607 68 24


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


Suzanne Persson Tel: 070-269 71 82


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter