Sök

Skolpsykolog, Varbergs kommun


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Varbergs kommun, söker tre skolpsykologer. Har du förmågorna och kompetenserna vi efterfrågar välkomnar vi dig till en förvaltning i framkant där vi satt tre övergripande mål: - Skola för alla - Motivation för lärande - Tillit för förbättring. Välkommen med din ansökan!


Arbetsuppgifter

Som skolpsykolog kommer du att arbeta förebyggande och hälsofrämjande tillsammans med skolornas elevhälsoteam. Ditt huvudsakliga uppdrag är att vara aktiv i skolornas elevhälsoarbete genom konsultation, handledning, genomförande av fortbildning samt utredning. En del i skolpsykologens arbete är att på organisations-, grupp- och individnivå bidra med psykologiska perspektiv på inlärning, främjande lärmiljöer och likvärdig utbildning. Skolpsykologens uppdrag riktas mot personal och lärmiljö och elever och föräldrar ges också möjlighet till samtal. Varje skola bedriver också ett utvecklingsarbete som pågår varje vecka i organiserad och systematiserad form. Samarbete med andra aktörer kring barn- och ungdomar, habilitering, BUP och socialtjänst ser vi som en naturlig del av ditt arbete. Du kommer att arbeta som skolpsykolog på flera skolor och följande tre områden är vakanta/ tre heltidstjänster; 1) Buaskolan, Väröbackaskolan, Rolfstorp/Skällinge skola. 2) Lindbergs skola, Trönninge skola och Bläshammar skola 3) Håstensskolan, Bocksten och Furubergs skola I Varbergs kommun har vi kommunövergripande strategier och processer för att öka elevers möjligheter för snabbare väg till studier och yrkesliv, för att öka välmående och minska utanförskap förväntas alla bidra till skolans utvecklings- och förbättringsarbete. Som anställd i Förskole och Grundskoleförvaltningen (FGF) får du kompetenshöjande insatser under läsåret. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i barn- och utbildningsförvaltningens verksamhetsplan och identifierade behov som framkommit i det systematiska kvalitetsarbetet. På så sätt skapas likvärdighet, långsiktighet och hållbarhet för att nå barn- och utbildningsnämndens prioriterade mål. I nuläget pågår det en genomsyn centralt av förvaltningens elevhälsa. Du kommer även att erbjudas regelbunden handledning tillsammans med övriga skolpsykologer i kommunen och det finns goda möjligheter till att vidareutbilda sig till specialistpsykolog inom pedagogisk psykologi.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog alternativt Ptp-psykolog och har erfarenhet av arbete med barn. Erfarenhet av konsultation, handledning och utredning är meriterande. Arbetet ställer krav på en hög social kompetens, god förmåga att samarbeta och god förmåga till självständigt arbete. En inkluderande elevsyn ska prägla ditt arbete och förhållningssätt. Du behöver stödja för-/grundskolans personal, ta till vara på deras engagemang och ha mod att utmana för utveckling. Eftersom arbetet innebär resor mellan olika enheter är körkort och tillgång till egen bil ett krav.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-11-26

Referensnummer: A1173062


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2023-01-09

Tillträde: eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 3


Upplysningar

Ylva Erixon, Rektor Väröbackaskolan

Telefon: 0732-43 74 08


Carola Bengtsson, Rektor

Telefon: 0705-88 82 96


Fackliga kontaktpersoner

Stavroula Moschovidou Tel: 070-566 66 93


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter