Sök

Enhetschef Kulturskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Kultur- och fritidsförvaltningen driver och förvaltar kommunens kultur- och fritidsanläggningar som bibliotek, fritidsgårdar, kulturskola, teater samt idrottsanläggningar. Vi ger också service och bidrag till föreningar inom kommunen. Kultur- och fritidsförvaltningen har två avdelningar kultur och bibliotek samt fritid. Kultur-och biblioteksavdelningen ansvarar för kommunens bibliotek, kulturskola samt kultur- och konstverksamhet. Där ingår allt från barnteaterföreställningar till släktforskningsstöd och språkcaféer. Vi erbjuder också varbergarna popkonserter, författarbesök, ett brett kulturskoleutbud och mycket mer. Avdelningen ansvarar även för bidrag och stöd till föreningar, studieförbund, kulturutövare och ungdomar som vill utveckla sitt skapande. Kulturskolan Varberg riktar sig till alla barn och unga mellan 5-20år. Kulturskolan bedriver sin verksamhet dels i Rosenfredsskolan mitt i centrala Varberg och dels runt om i kommunens många serviceorter. Utbudet av kurser är stort och varierat. Kulturskolan gör också olika satsningar i form av workshops med gästlärare, prova-på-verksamhet, sommarkulturskola, festivaler mm och syns ofta i det offentliga rummet runt om i kommunen. Kulturskolans pedagoger är välutbildade och själva aktiva konstnärer.


Arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du för att planera och leda hela kulturskoleverksamheten och dess personal tillsammans med chefskollega. Enheten har för närvarande 39 tillsvidareanställda. Du ingår i kultur- och biblioteksavdelningens ledningsgrupp och avdelningschef är närmaste chef. I uppdraget ingår kontakter och nätverksarbete med bl. a Region Halland och andra för verksamheten nödvändiga och utvecklande kontakter. Du har personalansvar för cirka hälften av medarbetarna. Verksamhets- och budgetansvar och utvecklingsansvar delas med chefskollegan.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har erfarenhet av Kulturskola och en tydlig vision över hur kulturskoleverksamhet kan utvecklas samt är engagerad i kulturskolefrågor och kulturfrågor. Du vill skapa en helhetssyn kring kulturskolans roll i samhället och medverka till att kulturskolan är tillgänglig och angelägen för alla. Du har relevant högskoleutbildning inom konstnärliga ämnen eller annan adekvat högskoleutbildning inom kulturfrågor som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har ledarerfarenhet, förmåga till helikopterperspektiv och inser värdet i att bygga goda relationer såväl internt som externt. Du har ett brett och upparbetat nätverk inom kulturområdet. Som ledare är du en tydlig och rak person med integritet som har förmåga att entusiasmera och skapa ett öppet, kreativt och förtroendefullt arbetsklimat. Du har en positiv grundinställning, arbetar för verksamhetens bästa och är lösningsfokuserad. Din samarbetsförmåga är god och du har förmåga att påverka både inom verksamheten och utåt i samhället. Samarbetsförmågan är av stor vikt, då du ska leda verksamheten tillsammans med befintlig enhetschef. Du ska ha en god kommunikativ förmåga såväl skriftligen som muntligen. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och med fackliga samverkan, har erfarenhet av arbete med barn och unga, samt har tidigare ledarerfarenhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Intervjuer på Teams 21-10-21 Intervjuer i Varberg 21-10-28 samt 21-10-29 Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-10-14

Referensnummer: A1056682


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2022-01-01

Tillträde: januari 2022

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Mariella Sivertstrand, Avdelningschef kultur, bibliotek och kulturskola

Mobiltelefon: 0340-88250


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet


Ledarna


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter