Sök

Livräddare till Fästningsbadet


Om arbetsplatsen

Varberg har unika möjligheter med sitt läge, havet och naturen. För att utnyttja den fulla potentialen ska Varberg utvecklas till Västkustens kreativa mittpunkt. För att lyckas krävs nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vår Vision 2025 skapar förutsättningar för tillväxt i hela kommunen och en fantastisk livsmiljö. I Varbergs kommun bor drygt 63 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet. Inom kultur- och fritidsförvaltningen har vi bland annat ansvar för våra bad- och simanläggningar i Varberg och Veddige. Till sommaren öppnar vi åter upp Fästningsbadet, vårt nybyggda bad i centrala stan.


Arbetsuppgifter

Gillar du att arbeta med service, trivsel, säkerhet och trygghet? Varbergs kommun bemannar Fästningsbadet i centrala Varberg mellan klockan 10.00-18.00 dagligen hela sommaren och söker nu dig som vill ha ett annorlunda och ansvarsfullt sommarjobb! Du kommer att arbeta i team med badvärdar och annan personal från kommunen och ser till att badet är en trygg plats där besökarna trivs och får en positiv upplevelse. Det handlar om allt från att plåstra om en besökare till att se till att ordningsregler följs. Du har koll på att anläggningen är i bra skick och förebygger risker för olycksfall. Vid olyckstillbud ska du kunna rädda personer ur vattnet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är minst 18 år till sommaren och som har god vattenvana och egen erfarenhet av havsbad. Tidigare erfarenhet av arbete med badbevakning, vattensport, livräddning som sport, vattengympainstruktör, service etc. ses som meriterande. Som person är du engagerad, säkerhetsmedveten och har en god förmåga att kommunicera och ge förstklassig service. Arbetet kräver att du är ansvarstagande, stresstålig, initiativrik och har god samarbetsförmåga. För anställning krävs att du har god fysik och klarar de sim- och dykprov som genomförs i samband med rekryteringen, se https://svenskalivraddningssallskapet.se/utbildningar/poollivraddare.


Övrigt

Om du inte redan har erbjuds du inför anställningen en 20-timmars poollivräddar-utbildning i bl a Hjärt-lungräddning med hjärtstartare, första hjälpen och vattenlivräddning. Utbildningen planeras att ske 30 maj 2 juni och anpassas för arbete på Fästningsbadet och dess omgivning. Du får ett intyg från Svenska Livräddningssällskapet på avklarad utbildning som kan vara användbart även i framtiden.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-03-15

Referensnummer: A849512


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Lön enligt överenskommelse och beroende på din tidigare erfarenhet.

Arbetstid: Heltid

Tillträde:


Upplysningar

Olof Johansson, Enhetchef, badanläggningar

Telefon: 070-532 90 10


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 010-442 95 84


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter