Sök

Socialsekreterare till mottagningsgruppen Barn- och Familjeenheten


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Uppdragsavdelningen är en del av socialförvaltningen och ansvarar för myndighets- och beställaruppdraget. Barn- och familjeverksamheten består av tre enheter och i vår enhet arbetar socialsekreterare i mottagningsgrupp, familjerättssekreterare, utvecklingsledare och administratör, totalt 12 personer.


Arbetsuppgifter

Vi söker en socialsekreterare till mottagningsgruppen. I mottagningsgruppen arbetar vi med att ta emot ansökningar och anmälningar kring barn som far illa. Vi gör skydds- och förhandsbedömningar och fattar beslut om att inleda utredning. Vi ansvarar för yttranden och samverkan med och information till kommunens övriga verksamheter för barn och unga.Vi arbetar också förebyggande, bland annat med kommunens Familjens Hus samt drogförebyggande tillsammans med flera av Varbergs övriga aktörer. Vi ser nyttan av ett gott samarbete med andra och vi vill förbättra och utveckla vårt arbete till fördel för de barn och föräldrar som vi möter. Vi planerar nu för att utöka vårt förebyggande arbete på flera sätt och behöver därför ytterligare resurs till vår verksamhet. För att fortsätta utvecklas har vi extern handledning och vi arbetar strukturerat med metodutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete. Vi vill att du har erfarenhet av myndighetsutövning, utredningsarbete och att leda samtal med barn och deras föräldrar. För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Varbergs kommun är sedan 2015 en rökfri arbetsplats. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2018-12-16

Referensnummer: A833657


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk.

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Snarast. Intervjuer sker löpande under rekryteringen.


Upplysningar

Anneli Westling, Enhetschef

Telefon: 0340-887 98


Fackliga kontaktpersoner

Majvor Kollberg Tel: 0340-888 90


Pia Gunnarsson, VISION Tel: 0340-888 89


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter