Sök

Utredare/vik nämndsekreterare, Förskole- och grundskoleförvaltningen


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Förskole- och grundskoleförvaltningen har med utgångspunkt i Varbergs kommuns vision 2025 ansvar för att utbilda barn och elever för morgondagens kompetensbehov och stärka deras självförtroende så att de lämnar sin skolgång med de rätta förutsättningarna för att göra val utifrån sina mål och drömmar. Förvaltningen ansvarar för förskola och grundskola. Antalet anställda är ca 2 100 och budgetomslutningen för 2019 ca 1 300 mkr.


Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad person som delar vår ambition att ligga i framkant och som bidrar i det gemensamma arbetet med att skapa bästa möjliga möte för lärande. Du blir en viktig del av förvaltningens kansli där ditt arbete blir både utmanande och varierande med uppdrag av såväl strategisk som operativ karaktär. Arbetet sker tvärfunktionellt och i nära samarbete med medarbetare med andra kompetenser. Inledningsvis kommer du att vikariera som nämndsekreterare i samband med en föräldraledighet. Tjänsten som nämndsekreterare är en central befattning där du kommer att vara delaktig i nämndprocessen. Du kommer att som stöd till förvaltningschefen vara sammanhållande för ärenden som ska upp till politisk behandling. Dessutom kommer du att vara sekreterare i arbetsutskott, nämnd och förvaltningens samverkansgrupp. Du kommer även handlägga vissa av nämndens ärenden och säkerställa att politiska beslut verkställs och följs upp. Tjänsten innehåller också utvecklingsarbete gällande nämndprocessen, ärendehantering och dokumenthantering. Som utredare kommer du att delta i arbetet med kartläggning, beskrivning och utveckling av administrativa processer samt arbeta med kvalificerad handläggning av ärenden på uppdrag av förvaltningsledningen. Det innebär bland annat utredningar, yttranden, svar på remisser inom kompetensområdet samt rekvirering och uppföljning av statsbidrag.

Kvalifikationer

Du har relevant utbildning på högskolenivå med inriktning mot samhällsvetenskap eller offentlig förvaltning. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i offentlig verksamhet är meriterande. Du är resultatinriktad, har en hög serviceförmåga och kan arbeta självständigt och strukturerat. Vi ser att du har förmågan att leda och planera arbete inom ditt ansvarsområde samt har en god administrativ och kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du kommer ha kontakt med flera olika personer i ditt arbete och vi ser det som viktigt att du kan samarbeta och skapa samt bibehålla goda relationer. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-09-23

Referensnummer: A900735


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde: eller enligt överenskommelse


Upplysningar

Lars Karlsson, Administrativ chef

Telefon: 0708-48 87 53


Fackliga kontaktpersoner

VISION exp Tel: 072-358 03 90


Ulf Pellby, akademikerförbundet SSR Tel: 0702-678051


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter