Sök

Barnskötare, Söderlyckans förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Söderlyckans förskola ligger på Sörse och har Påskbergsskogen precis utanför staketet. Förskolan består av 3 avdelningar: Gläntan med 1-3 åringar, Ängen med 3-5 åringar samt Lyckan med 2-5 åringar och har barn i behov av särskilt stöd inkluderat sina barngrupper. Varje avdelning är uppdelade i mindre s.k.. pargrupper under förmiddagarna, dvs. en mindre ålderhomogen barngrupp med 1 pedagogpar som planerar, utför, reflekterar och dokumenterar gruppens progression i utbildningen.


Arbetsuppgifter

Som Barnskötare ska du tillsammans med en förskollärare bidra till utbildning utifrån Lpfö-18 i en mindre åldershomogen barngrupp, tillsammans med förskollärare planerar , genomför reflekterar och dokumenterar du utbildningen så att undervisning sker. Utbildningen sker i ett projekterande arbetssätt som följer barnens intresse och behov, varje vecka så reflekterar man i paret så att progression sker i projektet. Tre gånger /läsår så träffas pedagogparet med rektor, special pedagog samt pedagogista/aktionsforsknings handledare för reflekterande som resulterar i en utvecklingsplan för utbildningen i paret/pargruppen. APT sker tillsammans med Björnligan och Söderlyckans förskolor, där vi har ett kollegialt lärande och vi samarbetar med dessa förskolor på utvecklingsdagar och lov. Under läsåret 2019-2020 har vi en fortbildningssatsning i hela team sydväst kring utbildning och undervisning i förskolan. Detta sker genom nätverk, litteraturläsning, diskussioner, föreläsning på utvecklingsdagar och på APT.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning, Barn-och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du som söker tjänsten ska ha ett förhållningssätt där du tror på det kompetenta barnet, är lyhörd, flexibel och en vilja att driva förskolan utbildning framåt nära barnen. Meriterade är om du har kunskaper/erfarenhet att arbeta med digitala verktyg, estetiska lärprocesser inom tex skapande, musik, rörelse, drama. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-02-24

Referensnummer: A933713


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid80-100%

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse


Upplysningar

Christin Råström, Rektor

Telefon: 0730-778286


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-517376


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter