Sök

Förskollärare, Travarens förskola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Travarens förskola är belägen i Hästhagaområdet, nära till havet, skogen och ängar som utnyttjas i verksamheten. Förskola består av 3 hemvister; Sälen, Delfinen och Valhajen. Vi arbetar i pedagogpar med en mindre bestämd barngrupp under förmiddagarna, utefter ett projektinriktat arbetssätt.


Arbetsuppgifter

Som förskollärare ska du ansvara för att planera, undervisa, dokumentera och reflektera för din barngrupp under förmiddagen, för att säkerställa detta har varje pedagogpar reflektionstid varje vecka. Du använder dig av dokumentationsverktyg som finns gemensamt för de tre förskolorna som finns under rektors ansvar. Varje vecka förväntas ni i paret skicka en projektdokumentation till vårdnadshavarna samt rektor. Som förskollärare kommer att tillsammans med kollegor att vara med och skapa dynamiska och kvalitativa lärmiljöer i förskolan. Lärmiljön är lika viktig utomhus som inomhus, vi skall arbeta för att dessa ska komplettera varandra i Utbildningen och undervisningen.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare för undervisning i förskola. Du är en uppdragsmedveten förskollärare som kan bidra till ett gott förhållningssätt, skapa goda lärmiljöer och utveckla pedagogiska processer och har barnens bästa för ögonen. Erfarenhet av digitala verktyg samt ateljerista eller pedagogista utbildning ses som meriterande. Stor vikt läggs vid flexibilitet, samarbetsförmåga och förhållningssätt. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Intervjuer kommer att ske löpande. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-08-16

Referensnummer: A894733


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Löneform:

Arbetstid: DeltidDenna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde: Tillträde snarast.


Upplysningar

Christin Råström, Förskolechef

Telefon: 0730-778286


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter