Sök

Vikarierande LSS-handläggare till Uppdragsavdelningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Socialnämndens ansvar omfattar omsorg om äldre och funktionsnedsatta samt individ- och familjeomsorg. All myndighetsutövning och beställning av tjänster är samlad i en gemensam uppdragsavdelning. Uppdragsavdelningen (ca 150 medarbetare) utreder behov, fattar beslut och beställer insatser från verksamheter inom kommunens egen regi eller från externa utförare. Avdelningen består av åtta enheter. Vår enhet består av en utvecklingsledare, 3 psykiatrihandläggare, 10 LSS handläggare (fördelat på barn, vuxen och boende) samt 2 boendehandläggare för sociala kontrakt. Socialförvaltningen erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom vård och omsorg där du kan arbeta på varierande tider. Arbetar du med vård och omsorg i Varbergs kommun så är du i en organisation där vi sätter människors behov av hjälp i centrum. Det handlar också om att bemöta alla med respekt. Kvalitet inom socialt arbete betyder att vi levererar omsorg och service som motsvarar den enskildes behov. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande synsätt där vi i alla led fokuserar på de resurser och den vitalitet som finns hos varje människa.


Arbetsuppgifter

Vi söker en handläggare som ska arbeta med utredning och uppföljning av insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och viss handläggning av bistånd enligt socialtjänstlagen, (SoL). Arbetet som handläggare hos oss innebär att du ska utreda behov och fatta beslut om insatser för personer med olika funktionsnedsättningar. Arbetet innefattar utredning och uppföljning av insatser enligt LSS och SoL. Handläggning avser främst barn och unga men även viss handläggning för vuxna kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är van att ta eget ansvar, lojal, strukturerad, har lätt för att samarbeta med andra. Vi söker dig som har socionomexamen, examen från högskolans sociala omsorgsprogram eller motsvarande. Erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning enligt IBIC gällande personer med funktionsnedsättning, datavana samt kunskaper i verksamhetssystemet lifecare är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, i vilken god samarbetsförmåga och förmåga till struktur i arbetet är viktiga inslag. Körkort krävs. Erfarenhet av arbete med myndighetsutövning krävs och kännedom om målgruppen är meriterande. Det är viktigt att du är bekväm med att arbeta i en organisation med förändringar som en naturlig del.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Varbergs kommun är sedan 2015 en rökfri arbetsplats. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-10-15

Referensnummer: A1058216


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Karin Kärrengård, Enhetschef

Mobiltelefon: 070-252 68 30


Fackliga kontaktpersoner

Akademikerförbundet SSR Tel: 0340-88 000


Vision Tel: 072-3580390


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter