Sök

Webbstrateg


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Är du driven, erfaren och nyfiken? Är du van att tänka långsiktigt och kan samtidigt konsten att få saker ur händerna? I så fall vill du kanske vara med när Västkustens kreativa mittpunkt fortsätter att utveckla sin kommunikation. På kommunikationsavdelningen får du sju engagerade kollegor som verkligen gillar kommunlivet - det vill säga friheten, kreativiteten och känslan att få jobba för något som är viktigt på riktigt. Du får dessutom jobba i en välskött och växande kommun där vi har en alldeles särskild känsla för hav och vatten.


Arbetsuppgifter

Som webbstrateg kommer du att ha fullt fokus på webbområdet. Du jobbar både operativt och strategiskt, och styr vår digitala kommunikation mot uppsatta mål på ett resurs- och kostnadseffektivt sätt. I det ingår ansvar för den långsiktiga planeringen av kommunens webbplatser, där du genom kloka prioriteringar ser till att webbaktiviteterna stödjer och utvecklar Varbergs kommuns övergripande verksamhet. Du arbetar systematiskt med uppföljning och analys av våra webbsystem, identifierar utvecklingsbehov och driver självständigt nödvändiga utvecklingsprojekt. Men du är inte ensam. Digital verksamhetsutveckling är en fråga som engagerar hela kommunikationsavdelningen och hela Varbergs kommun som organisation. Din roll är att vara den berömda spindeln: du är bra på att samverka och bygga goda relationer, förstår att förankring är en förutsättning för förändring, har ett stenhårt användarperspektiv och tar en central roll i vår kommunövergripande webbredaktion. Du kommer att leda och facilitera möten och workshops för att fånga in användarnas och verksamheternas behov. Du är också en god omvärldsbevakare med koll på de digitala trenderna. Som webbstrateg är du systemförvaltare för kommunens webbplattform Sitevision. Du är också kravställare och beställare mot andra externa och interna leverantörer. Erfarenhet av offentliga upphandlingar och avtalsuppföljning är därför meriterande. Eftersom du är erfaren i ditt hantverk vågar du vara modig och nytänkande. Självklart har du koll på begrepp som användarvänlighet, tillgänglighet, inkludering och klarspråk. Liksom dina kollegor ingår du också i kommunens kriskommunikationsberedskap. Vad vi kan erbjuda dig? Bra kollegor, omväxlande arbetsdagar, en chans att vara kreativ och utvecklas i en av landets vackraste och snabbast växande platser!

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • har högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation/webb • har gedigen kunskap om, och erfarenhet av, att projektleda större strategiska utvecklingsprojekt inom webb • ser den snabba utvecklingen inom ny teknik och nya digitala medier som en naturlig del av arbetsvardagen • i tidigare uppdrag arbetat med kravställning och testning av olika IT-lösningar • har erfarenhet av interaktionsdesign • har kunskap om tillgänglighet på webben • har mångårig erfarenhet av operativt och strategiskt kommunikationsarbete • är en god stilist i tal och skrift • har erfarenhet av att leda grupper och processer mot uppsatta mål Det vore dessutom fint om du är: • självgående och strukturerad • trevlig • bra på att ge service och support • kreativ • servicemedveten • god pedagog • bra på att vara bollplank • envis med att lägga ett användarperspektiv på precis allting du gör


Övrigt

OBS! Urval och intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-01-31

Referensnummer: A926846


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.


Upplysningar

Krister Svahn, Informationschef

Telefon: 070-829 66 35


Henrik Lindblom, Webbstrateg

Telefon: 070-815 96 50


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter