Sök

Rektor, Rolfstorps skola F-3, 7-9, Skällinge skola F-3


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Rolfstorps skola är en F-3 och 7-9 skola som ligger i det lilla samhället Rolfstorp, 1,5 mil öster om Varberg. Skolan har cirka 200 elever. Eleverna går årskurs 4-6 på Göthriks skola. På skolan finns ett fritidshem. Till fritidshemmet på Rolfstorps skola är eleverna också välkomna när de går på Göthriks skola. I Skällinge, cirka 2 mil öster om Varberg, ligger Skällinge skola. Skällinge skola är en F-3 skola och på skolan går knappt 80 elever. Eleverna går årskurs 4-6 på Göthriks skola och årskurs 7-9 på Rolfstorps skola. På Rolfstorp och Skällinge skolor arbetar vi för att utveckla trygga och pedagogiskt utformade lärmiljöer. Detta både utifrån möbleringen av klassrummen och didaktiska strategier kopplade till undervisningen. Vårt mål är att kunna möta alla elever utifrån deras förmågor. Skapa förutsättningar för trygghet, trivsel och välmående är en del av vårt systematiska kvalitetsarbete då det är en utav förutsättningarna för att ge elever möjlighet att ta till sig kunskap och utvecklas mot målen. I de yngre åldrarna arbetar vi aktivt för att stötta och utmana eleverna i deras arbete att utveckla sin läs- och skrivförmåga. Digitaliseringen ser vi som en spännande och viktig del av undervisningen och har under det gångna året varit ett av våra utvecklingsområden.


Arbetsuppgifter

Du kommer att vara rektor med placering på och ansvar för Rolfstorp och Skällinge skolor. Du kommer ha ett nära samarbete med skolans biträdande rektor. I din anställning som rektor har du verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. Du ansvarar för att innehåll, utveckling och resultat följer nationella och lokala mål- och styrdokument. Du verkar för att utbildningen på skolan utvecklas och arbetar med systematiskt kvalitetsarbete. Du har skolutveckling i fokus för ökad måluppfyllelse och progression hos varje elev, då alla elever vill lyckas med sin utbildning. Du har särskilt fokus tillsammans med skolans pedagoger och elevhälsa så alla elever kan läsa, skriva och räkna samt har behörighet till gymnasieskolan. Du skapar en god relation med personal, elev, vårdnadshavare och har en medveten tanke om samtalets och handlingens betydelse för/i detta arbete. Du samverkar med rektorer och förskolechefer i Team Syd och ingår i kommunens rektorsgrupp.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Har erfarenhet av verksamhets-, personal- och ekonomiarbete. Du är trygg i ditt chefskap. Är ett stöd för dina medarbetare samtidigt som du vågar utmana till utveckling för ökad måluppfyllelse hos varje elev. Du är målmedveten, van vid att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete och har skolutveckling i fokus. Du arbetar tillsammans med elevhälsan vars uppdrag är att arbeta elevnära samt stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Arbeta förebyggande, hälsofrämjande och med ökad elevnärvaro. Du är en person som har god samarbetsförmåga, kan i kommunikation med personal och elever tillvarata engagemang och nya idéer samt skapa en känsla av delaktighet. Arbetet ställer krav på självständighet i beslut och ansvar i det dagliga arbetet. Du delar skolans värdegrund där inkludering, jämställdhet, och mångfaldsperspektiv är naturliga delar. Tillgång till bil och körkort är ett krav. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis, bevis rektorsutbildning och i förekommande lärarlegitimation.


Övrigt

Intervjuer är planerade att genomföras 14,15 & 16 augusti. Om du erbjuds anställning inom Barn- och utbildningsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal samt att erforderliga beslut fattas. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-08-04

Referensnummer: A889249


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid100 %

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse


Upplysningar

Johan Berntsson, Grundskolechef

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Skolledarna, Lärarförbundet Tel: 0705-872198, 0340-88557


Lärarförbundet Skolledare Tel: 076-601 18 77


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter