varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Koordinator med inriktning kultur


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Inom Kultur- och fritidsförvaltningen har vi verksamhetsansvar för kommunens kultur- och fritidsanläggningar såsom ett kulturhus (med bibliotek, konsthall, stor och liten teater och andra programlokaler), sex stycken lokalbibliotek och en bokbuss, ytterligare en konsthall, en kulturskola, ungdomsgårdar, bad- och simanläggningar samt idrottsanläggningar. Vi ger också service och bidrag till föreningar inom kommunen. Förvaltningen har en organisation som består av 2 avdelningar; kulturavdelning och fritidsavdelning.


Arbetsuppgifter

Uppdraget som koordinator är ett varierande uppdrag, där fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för kommunens ungdomar och unga vuxna att ta del av kulturupplevelser av olika slag, skapa egna projekt och utvecklas i sitt eget skapande. Genom ett nära samarbete med kollegor, samarbetspartners, organisationer och företag genomför du både mindre och större arrangemang Ett av de främsta redskapen för ungdomars egna skapande är Idécentralen, ett bidragsystem där unga söker såväl pengar, lokaler och coaching för att genomföra sina idéer och projekt. Därför är det viktigt att du har god erfarenhet av just att handleda unga i projektform, särskilt inom kulturområdet. Tillkommande uppgifter är administration, dokumentation och kommunikation. En del av uppdraget innebär just kommunikation på olika sätt; det kan vara genom sociala medier eller genom att stå på scen du tycker om att tala inför stora grupper och har scenvana. Det kan också innebära uppsökande kommunikation, som innebär att du är där de unga är. För att de unga i Varberg skall få kunskap och kännedom om verksamheten så arbetar du med att möta de unga i sina vardagliga miljöer; såsom skola och föreningsliv. Där fångar du upp deras tankar och ambitioner för att hjälpa dem skapa kulturella projekt. En stor del av aktiviteterna som genomförs med målgruppen sker på helger och kvällstid, så att du kan ha flexibel arbetstid är en förutsättning. Ett nätverk inom kulturområdet är meriterande för att kunna skapa kontaktytor mellan unga, professionella kulturutövare, arrangörer och arrangemangstillfällen. Tjänsten är förlagd inom enheten Kultur, en grupp på ca 20 anställda inom konst, arrangemang för vuxna, barn- och ungdomskulturverksamhet. Enheten tillhör avdelningen Kultur & Bibliotek, där även kulturskola ingår. Din arbetsplats är i Kulturhuset Komedianten, med hela Varbergs kommun som ditt arbetsfält. Arbetstiderna är varierande och i tjänsten ingår kvälls- såväl som helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: •Utbildning relevant för området, inom event eller kultur. Inga krav på högskoleutbildning • Erfarenhet av kommunal verksamhet, framförallt av arrangemang och värdskap inom event • Förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift • Mycket god kunskap inom sociala medier • Erfarenhet av pedagogiskt arbete med unga • Erfarenhet av och intresse för att arbeta med delaktighet och ungas inflytande • Trivs med varierade arbetstider och som uppskattar både kortare och ibland längre arbetsdagar • Grundläggande kunskaper i Office-paketet är ett krav • Körkort är meriterande Som person är Du: • Kreativ, nyfiken och flexibel och har förmågan att skapa goda kontakter och relationer. • Noggrann, ansvarstagande och strävar alltid efter att ha bra organisering och framförhållning. • Kommunikativ och arbetar för att skapa en god stämning i arbetsgruppen. • En person med god samarbetsförmåga och du trivs med att 'hugga i' där det behövs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Dag-, kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema. Intervjuer kommer att ske digitalt 17/5. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-05-09

Referensnummer: A1026502


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: 50%

Tillträdesdatum: 2021-05-25

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Sofie Brinkmo, Enhetschef kultur

Telefon: 0340-88 777


Fackliga kontaktpersoner

Ulrika Tennberg Tel: 0340-88611


Christina Lindeberg Tel: 0340-88346


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter