Sök

Vikariat Koordinator för barnkultur 50 %


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Inom Kultur- och fritidsförvaltningen har vi verksamhetsansvar för kommunens kultur- och fritidsanläggningar såsom en äldre teater, ett kulturhus (med bibliotek, konsthall, en mindre teaterlokal och andra programlokaler), sex stycken lokalbibliotek och en bokbuss, ytterligare en konsthall, en kulturskola, ungdomsgårdar, samt idrottsanläggningar. Vi ger också service och bidrag till föreningar inom kommunen. Den utlysta tjänsten tillhör Kulturenheten, som tillsammans med biblioteksenheten och kulturskolan utgör Kulturavdelningen. Kulturenheten består av 12 medarbetare inom konst, arrangemangsverksamhet, barn- och ungdomskulturverksamhet samt föreningsstöd och stöd till det fria kulturlivet. Enheten leds av en enhetschef och arbetsplatsen ligger i Kulturhuset Komedianten, en ljus och inspirerande byggnad mitt i centrala Varberg nära järnvägsstationen. Då en av våra kollegor skall vara tjänstledig under hösten söker vi nu efter en ny stjärna till Kulturenheten som vill ha ett flexibelt arbete, där barns kulturupplevelser står i fokus - är det dig vi söker?


Arbetsuppgifter

Uppdraget som koordinator för barnkultur är ett varierande uppdrag, där fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för kommunens barn att ta del av kulturupplevelser av olika slag. Genom ett nära samarbete med dina kollegor genomför du ett inspirerande offentligt kulturprogram för Varbergs barn, men uppdraget innebär också att genomföra verksamhet riktad till förskola och skola. Du är den koordinerande länken mellan producenter, publik, förskolebarn och elever samt kulturombud och lärare, men har också en hel del kontakt med turnerande grupper inför och under deras besök i Varberg. En stor del av arbetet handlar om att närvara vid kulturprogrammens genomförande; som att vara värd vid konserter, dans- eller teaterföreställningar, men också att arbeta som artistvärd. Programmen genomförs framförallt på Varbergs Teater och Kulturhuset Komedianten, där din arbetsplats finns, men även på skolor och lokalbibliotek runt om i kommunen. I tjänsten ingår att vid vissa fall sitta värd i konsthallen vilket kan ske såväl vardagar som helger. Arbetstiderna är varierande och i tjänsten ingår helgtjänstgöring, och i vissa fall även kvällstjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för kultur och erfarenhet av att arbeta med värdskap. Du är social och trivs med att samarbeta med andra. Du har lätt för att kommunicera, såväl i tal som i skrift. Variationen i arbetet; genomföra kulturarrangemang och administrera bokningar är något du gillar, ordning och reda är a och o för dig. Du är ansvarstagande och bra på att organisera ditt arbete. Eftergymnasial utbildning inom relevant område är ett krav, körkort är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper!


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-03-30

Referensnummer: A1206812


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: 50%

Tillträdesdatum: 2023-08-14

Tillträde: Eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: 3-6 månader

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Sofie Brinkmo, Enhetschef

Telefon: 070-885 82 56


Louice Sandahl, Koordinator

Telefon: +46723583819


Fackliga kontaktpersoner

Ulrika Tennberg Tel: 0340-886 11


Christina Lindeberg Tel: 0340-883 46


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter