varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Gymnasielärare inom svenska och engelska till Peder Skrivare Skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Peder Skrivare Skola (PS) har drygt 1800 elever och 240 personal. Det är bra sammanhållning och låg personalomsättning. Det är en skola i framkant som kommer att fortsätta växa. Kunskap, Kreativitet och Mångfald är viktiga begrepp för oss och präglar vårt synsätt. Vårt samarbete med näringslivet är väletablerat. Lärarna på Peders Skrivare Skola i Varbergs kommun utgår från de nationella läro- och kursplanerna och från skollagen. Vi har kommunövergripande strategier och processer för att stärka pedagogers skicklighet som lyfter elevers resultat. Vi arbetar för att öka elevers möjligheter för snabbare väg till studier och yrkesliv, för att öka välmående och minska utanförskap och förväntas alla bidra till skolans utvecklings- och förbättringsarbete. Du arbetar i arbetslag där kollegialt lärande, ämnesdidaktiskt kollegium och ett formativt arbetssätt bidrar i organisationen till att öka elevers måluppfyllelse. Du bedriver undervisning i demokratisk form och förbereder eleverna för att aktivt delta i samhällslivet. Du arbetar för att varje elev når sin fulla potential och bidrar till att utveckla lärmiljöer som uppmuntrar elevers lärande, delaktighet och inflytande. Din undervisning formar du aktivt utifrån ett språk- och matematikutvecklande arbetssätt. Det innebär att du gör strategiska val för kunskap och lärande och systematiskt arbetar med att förbättra kvalitet och resultat i en lärande organisation.


Arbetsuppgifter

Vi söker en gymnasielärare för undervisning i svenska och engelska på några av våra yrkesutbildningar på enhet 3. Jobbet som lärare hos oss innebär att du, tillsammans med dina kollegor, planerar och bedriver undervisning. Samarbetet med dina arbetslagskollegor och ämneskollegor är av stor vikt för att utveckla undervisningen och möta elevernas behov.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare inom svenska och engelska. Som lärare vill vi att du har god förmåga att skapa goda relationer med såväl ungdomarna som du undervisar som kollegor och externa kontakter. Du är nyfiken till din natur och strävar efter att utveckla din undervisning såväl på egen hand som tillsammans med kollegor, allt för att bidra till smartare och effektivare undervisning. Engagemang, ansvar, inkludering och kreativitet är ledord som är viktiga för dig och de syns i dina handlingar.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Det krävs ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet blir gällande. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-04-18

Referensnummer: A1016067


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: 80-100%

Tillträdesdatum: 2021-08-11

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Ulf Anderberg, Rektor

Mobiltelefon: 076-8522590


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet


Lärarnas riksförbund


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter