varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Förskollärare, Hajvägens och Knarråsens förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? I Träslövsläge, strax söder om Varbergs centrum, finns skog, ängar, strand och hav runt husknuten. Förskolorna Hajvägen och Knarråsen har plats för ca 60 barn vardera i åldrarna 1-5 år och pedagogerna arbetar i arbetslag och par, samt på olika sätt med barnen i mindre grupperingar under olika delar av dagen. De båda förskolorna har samma chef och utgör ett gemensamt förskoleområde. Samarbete och utbyte sker mellan pedagogerna på de båda förskolorna, bl. a genom gemensamma utvecklingsarbeten och vissa pedagogiska möten. På förskolornas gårdar och i närmiljön finns det gott om utrymme för en stimulerande och utvecklande uteverksamhet. Här finns en specialpedagog att tillgå för rådgivning och handledning samt en chef med bakgrund i- och erfarenhet av både förskola och grundskola. Trivseln är hög och vi jobbar tillsammans! Till hösten har vi medarbetare som går vidare till andra utmaningar samtidigt som barnantalet ökar och vi har därför behov av att rekrytera ytterligare personal, så ta chansen och bli en av oss!


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som förskollärare på en av de kommunala förskolorna i Träslövsläge, dvs Knarråsens förskola eller Hajvägens förskola, med ansvar för att verksamheten bedrivs i enlighet med våra styrdokument. Här finns både en hög andel förskollärare samt några erfarna och engagerade barnskötare/barnvårdare. Alla pedagoger arbetar med att stödja och stimulera barns utveckling och lärande utifrån läroplanen samt har i uppdrag att anpassa den pedagogiska lärmiljön med hänsyn till barnens förutsättningar, behov och intressen. Förskolornas övergripande fokusområde är "samspel" och utvecklingsarbeten i förhållande till den reviderade läroplanen har pågått de senaste åren med fokus på begreppen "utbildning och undervisning", "tydliggörande pedagogik" och "dokumentation" respektive "pedagogiskt ledarskap", "lärmiljöer"och "digitalitet" under olika perioder sedan dess och vi kommer fortsätta utveckla detta tillsammans. Du har pedagogiskt utvecklingstid på dagtid varje vecka och förväntas bidra till ett arbete med kvalité. Vi har APT på sen eftermiddag/kväll ca en gång i månaden och under verksamhetsåret har vi fem studiedagar då vi tillsammans arbetar med verksamhetsutveckling på olika sätt. Inom ramen för uppdraget erbjuds också viss fortbildning. Vi arbetar med systematiskt kvalitetsarbete och dokumentation för att tydliggöra hur arbetet kan gå vidare samt för att utveckla och säkerställa verksamhetens kvalité. Vi är nyfikna på vad just du kan och vill bidra med i arbetet med oss! Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare. Du är antingen en erfaren och uppdragsmedveten förskollärare som både vill och kan bidra till en verksamhet med kvalité som mål och där du har möjlighet att både påverka och bidra till utveckling, eller en nyutexaminerad förskollärare som ser fram emot att möta barn och kollegor inom förskolan och här få utrymme för- och stöd i din kommande yrkesutveckling. Du vill arbeta medvetet med barnet i centrum för att skapa kvalitativa och utmanande lärmiljöer, utmana barns lärande samt bidra till att utveckla pedagogiska processer i samspel med såväl barn som vuxna. Du ser möjligheter framför svårigheter, har ett inkluderande förhållningssätt och ser det som självklart att möta och utmana alla barn utifrån deras förmågor, intressen och behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Drivkraft, nyfikenhet, vilja till samarbete och ett inkluderande förhållningssätt är viktiga förmågor. Intresse av att jobba med läroplanen i fokus samt att jobba med barn i alla olika åldrar inom förskolan krävs. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

1-3 tjänster kan komma att tillsättas och med varierande tjänstgöringsgrad mellan 80-100%. Tillträde tidigast 5 augusti men det kommer att fungera att börja senare enligt överenskommelse om du har uppsägningstid. Rekrytering och tillsättning kan komma att ske löpande under annonseringstiden. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-06-20

Referensnummer: A1036033


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2021-08-05

Tillträde: eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 3

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Christina Edberg, rektor,

Telefon: 0340-69 90 06

Mobiltelefon: 0702-628096


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter