varningsikon

2023-06-02

Hög brandrisk - förbjudet att elda i skog och mark

Det är torrt i skog och mark, risken för brand är mycket stor. Därför är det eldningsförbud i Varbergs kommun från 1 juni. Var även fortsatt sparsam med dricksvattnet.

Läs mer om Hög brandrisk - förbjudet att elda i skog och mark

Sök

Skolkurator, Göthriks skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Göthriks skola är en lugn och trevlig landsortsskola drygt en mil öster om Varberg. Vi har en god stämning i kollegiet och trevliga elever, något många utomstående vittnar om när de tillfälligt vistas i verksamheten. I dagsläget är vi ca 220 elever i årskurserna F-6, skolan har även en fritidshemsavdelning. Till hösten 2023 kommer vi att ha ca 185 elever.


Arbetsuppgifter

I det tvärprofessionella arbetet är du en viktig kugge i vårt elevhälsoteam där du bidrar med dina kompetenser ur ett socialt perspektiv. Du kommer att arbeta med att: - delta i skolans elevhälsoteam - planera och genomföra förebyggande insatser, kartläggningar, utredningar och gruppaktiviteter. - ge stöd till elever i behov av särskilt stöd och ge insatser som psykosocialt stöd och motivationssamtal. - ge konsultation i elevärende. - vara skolans sakkunnige i sociala frågor. - driva arbetet för likabehandling och mot kränkande behandling. - vara delaktig i upprättande av skolans krisplan, samt en viktig del av den. Vi söker nu en skolkurator på 20 % tjänstgöringsgrad, kan komma att höjas över tid. Tiden kommer att förläggas till måndagar då det är den dag då vi utför vårt huvudsakliga elevhälsoarbete gällande möten..

Kvalifikationer

Socionomexamen och arbetslivserfarenhet från socialtjänst. Kunskap och erfarenhet av att arbeta med barn och tonåringar samt deras familjer. Det är bra om du hunnit skaffat dig några års erfarenhet som kurator så att du känner dig trygg i och utmanas av att byta arbetsplats. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-06-03

Referensnummer: A1227271


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 20% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2023-08-11

Tillträde: eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg.4.397a0bb8176383620ee54fbf.html


Upplysningar

Uffe Liborius, Rektor

Telefon: 0766-01 18 77


Fackliga kontaktpersoner

Akademikerförbundet SSR Tel: 070-2678051


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter