Sök

Rektor, Hagaskolan 4-9


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Hagaskolan är en F-9 skola som ligger i centrala Varberg. Skolan har cirka 460 elever och på skolan finns de fem fritidshemsavdelningar.


Arbetsuppgifter

Du kommer att vara rektor med placering på och ansvara för Hagaskolans årskurser 4-9. Du kommer arbeta i team med din rektorskollega som har ansvar för F-3 samt fritidshemmen på skolan. I din anställning som rektor har du verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. Du ansvarar för att innehåll, utveckling och resultat följer nationella och lokala mål- och styrdokument. Du verkar för att utbildningen på skolan utvecklas och arbetar med systematiskt kvalitetsarbete. Du har skolutveckling i fokus för ökad måluppfyllelse och progression hos varje elev då alla elever vill lyckas med sin utbildning. Du har särskilt fokus tillsammans med skolans pedagoger och elevhälsa så alla elever kan läsa, skriva och räkna samt har behörighet till gymnasieskolan. Du skapar en god relation med personal, elev, vårdnadshavare och har en medveten tanke om samtalets och handlingens betydelse för/i detta arbete. Du samverkar med rektorer och förskolechefer i Team Centrum och ingår i kommunens rektorsgrupp.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Har erfarenhet av verksamhets-, personal- och ekonomiarbete. Du är trygg i ditt chefskap. Är ett stöd för dina medarbetare samtidigt som du vågar utmana till utveckling för ökad måluppfyllelse hos varje elev. Du är målmedveten, van vid att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete och har skolutveckling i fokus. Du arbetar tillsammans med elevhälsan vars uppdrag är att arbeta elevnära samt stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Arbeta förebyggande, hälsofrämjande och med ökad elevnärvaro. Du är en person som har god samarbetsförmåga, kan i kommunikation med personal och elever tillvarata engagemang och nya idéer samt skapa en känsla av delaktighet. Arbetet ställer krav på självständighet i beslut och ansvar i det dagliga arbetet. Du delar skolans värdegrund där inkludering, jämställdhet, och mångfaldsperspektiv är naturliga delar. Tillgång till bil och körkort är ett krav. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis, bevis rektorsutbildning och i förekommande lärarlegitimation.


Övrigt

Intervjuer är planerade att genomföras 14,15 & 16 augusti. Om du erbjuds anställning inom Barn- och utbildningsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal samt att erforderliga beslut fattas. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-08-04

Referensnummer: A889242


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid100 %

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse


Upplysningar

Johan Berntsson, Grundskolechef

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Skolledarna, Lärarförbundet Tel: 0705-872198, 0340-88557


Lärarförbundet Skolledare Tel: 076-601 18 77


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter