Sök

HR-Strateg Ledarskap & Kompetensutveckling


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet.


Arbetsuppgifter

OM ROLLEN Har du en passion för människor i utveckling? Vill du vara med och utveckla kommunens lärandekultur, där medarbetare och ledare får rätt förutsättningar att utföra sina arbeten, både idag och i framtiden? Vi erbjuder här en viktig och spännande roll där du har stora möjligheter att påverka och utvecklas! Varberg växer, vill du vara med på resan? Att ha en helhetssyn på ledarskap och kompetensutveckling såväl som verksamhetsnytta är viktigt. Du ansvarar för att utveckla och digitalisera arbetssätt inom området. I din roll kommer du att ha nära samarbeten med HR-kollegor och andra intressenter inom våra förvaltningar. Alltid i enighet med vår kultur, mot vår gemensamma vision i Varberg. OM ARBETSPLATSEN Kommunens strategiska HR-avdelning utvecklar, leder, samordnar och utför HR-aktiviteter som är kunskapsbaserade och situationsanpassade. För att främja ett hållbart arbetsliv stöttar HR- avdelningen organisationen i att bevara och utveckla mänskliga och organisatoriska resurser med ett värdeskapande perspektiv. I denna roll kommer du att rapportera till HR-chefen och blir en del av HR-teamet med elva kollegor på Kommunstyrelsens förvaltnings personalkontor som i övrigt består av avdelningarna; personal-administration, förhandling och den inbyggda företagshälsovården Kommunhälsan.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom HR-området samt flera års erfarenhet att arbeta med ledar- och medarbetarutveckling samt förändringsledning på både strategisk och operativ nivå. Du har stor erfarenhet av att leda verksamhetsöverskridande processer och projekt, inklusive digitaliseringsprojekt. Du är bra i möten med människor och du bygger tillitsfulla relationer. Du är en strategisk kommunikatör med både kunskap och känsla för hur man hittar vägar att bäst nå fram med sitt budskap för att få saker att hända. Du är van att omvärldsbevaka och har en väl utvecklad förmåga att identifiera förbättrings- och utvecklingsmöjligheter. I Varberg tror vi att våra olikheter berikar och utvecklar såväl individen som verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Varberg aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Varmt välkommen med din ansökan.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-06-27

Referensnummer: A1132247


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anneli Svensson, HR-avdelningschef

Telefon: 070-793 29 76


Fackliga kontaktpersoner

Martin Rimby Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter