Sök

Förskollärare, Göthriks förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Göthriks förskola ligger belägen 8 kilometer utanför Varberg i Grimeton, förskolan är byggd 2014 och inrymmer tre avledningar med plats för ca 60 barn. Avdelningarna Radion och Sändaren har barn i åldrarna 1-4 år, Masten är en 5-års avdelning som tar emot blivande femåringar från två andra förskolor i närområdet. Göthriks förskola är en rymlig, ljus och luftig förskola med en stor, välplanerad och spännande utegård. På Göthriks förskola tror vi på det kompetenta barnet och använder oss av lärmiljön för att hjälpa oss vidare i undervisningen. Miljön som den tredje pedagogen ska vara tillgänglig, tillåtande, inspirerande och tydlig för att få till bästa möjliga möte för lärande. Vi tror på en tillgänglighet mellan pedagoger, barn och vårdnadshavare där kommunikation spelar en central roll. För oss är utbildningens kvalité viktig och att vi tillsammans vill utvecklas framåt.


Arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du för utbildning och undervisning utifrån förskolans läroplan. Tillsammans med kollegor i arbetslaget planerar du undervisningssituationer där barn lär och utvecklas mot målen. I rollen som förskollärare förväntas du bidra och ta ansvar för det pedagogiska arbetet på förskolan och vara delaktig i arbetet för hela förskolans utveckling. Dokumentationen av undervisning, barnens utveckling och lärande ger underlag för det systematiska kvalitetsarbetet. Vi arbetar systematiskt med barnhälsa och SKA för att utveckla och säkerställa kvalitén i utbildningen. Du som förskollärare är drivande i detta arbete, du är även uppdragsmedveten och bidrar till ett gott förhållningssätt. För att trivas i rollen som förskollärare hos oss behöver du: - Vara närvarande och aktiv tillsammans med barnen - Vara positiv, flexibel, lyhörd och lösningsfokuserad - Ha ett professionellt sätt att möta barn, vårdnadshavare och kollegor. Du har en tydlig gräns mellan person och profession och vet skillnaden däremellan. - Vara driven och ha en vilja att utveckla verksamheten i enlighet med aktuell forskning, beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund. - Är en god relationsskapare som ser samarbete som en framgångsfaktor. - Verka för ett gott arbetsmiljöklimat

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare för undervisning i förskola Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga, flexibilitet och ett positivt förhållningssätt. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-02-03

Referensnummer: A1083252


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80-100% och kan kompletteras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2022-03-14

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Annalina Nilsson, Rektor

Telefon: 0766-10 75 33


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet


Lärarnas Riksförbund


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter