varningsikon

2023-06-02

Hög brandrisk - förbjudet att elda i skog och mark

Det är torrt i skog och mark, risken för brand är mycket stor. Därför är det eldningsförbud i Varbergs kommun från 1 juni. Var även fortsatt sparsam med dricksvattnet.

Läs mer om Hög brandrisk - förbjudet att elda i skog och mark

Sök

Förskollärare, Trönningebjärsvägens förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Vår förskola präglas av trygghet, glädje och förståelse med barnet i centrum. I vår undervisning fångar vi barnens tankar, idéer och kreativitet. Vi bejakar olikheter, skapar mångfald och arbetar inkluderande. Genom att använda oss av pedagogernas olika kompetenser erbjuder vi barnen nya utmaningar som leder till ett livslångt lärande. Vårt arbete med hållbar utveckling löper som en röd tråd i vår utbildning och vårt goda samarbete skapar en stor trygghet för barn, vårdnadshavare och pedagoger. Vi erbjuder en kreativ, föränderlig och inspirerande lärmiljö som speglar vår undervisning, utmanar, utvecklar och lockar till lek och lärande. Detta sätt att arbeta underlättas av att vi arbetar åldersindelat där miljöerna anpassas efter barnens behov och förutsättningar. Vi har 8 avdelningar som vi delar och arbetar med i mindre barngrupper större delen av dagen. Vårt Stora torg är en central mötesplats där barnen möter andra lärmiljöer än på sina avdelningar. Förskolan har en stor gård med plats för undervisning, kreativt skapande och motoriska utmaningar. Gården är uppdelad så att barnen kan vistas i grupper utifrån ålder, intresse och aktiviteter. Vi har möjligheter att utnyttja den närbelägna skogen för både lek och lärande och emellanåt tar vi våra lådcyklar och utforskar vår omgivning.


Arbetsuppgifter

Som förskollärare har du det pedagogiska ansvaret där du tillsammans med arbetslaget planerar och genomför utbildningen. Du ansvarar för det systematiska kvalitetsarbetet och därmed utvecklingen av den undervisning och utbildning arbetslaget erbjuder barnen. Du har ansvar för att dokumentera varje barns utveckling och är tydlig i din kommunikation och information till vårdnadshavare. Du brinner för barnens delaktighet och inflytande i vardagen och har ett utforskande förhållningssätt, där du utifrån barnens tankar och funderingar utformar spännande undervisningsmiljöer som utmanar barnens nyfikenhet. Som person är du lyhörd för barnens behov och bemöter barn, vårdnadshavare och kollegor på ett professionellt sätt och det är en självklarhet för dig att alltid ha barnets bästa för ögonen. Du har en positiv inställning, är väl insatt i ditt uppdrag, har lätt för att samarbeta och anpassa dig till nya arbetssätt. Du planerar och organiserar ditt arbete effektivt och du strävar efter ett gott arbetsklimat. Du är bra på att se helheten, skapa rutiner och en tydlig struktur. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och har erfarenhet från arbete i förskola. Du har god insikt i styrdokument och är intresserad av aktuell forskning. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

1-2 tjänster. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-06-11

Referensnummer: A1224320


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2023-08-10

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 2

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Ann-Britt Eriksson, Rektor

Telefon: 0721-516139


Fackliga kontaktpersoner

Sveriges Lärare Tel: 0721-51 73 78 / 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter