Sök

Lärare grundskolans senare år, Vidhögeskolans flexteam


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Vidhögeskolan är en F-9 skola med cirka 600 elever och 85 personal. Skolan är belägen i kommunens norra del, mitt i samhället Veddige med goda kommunikationer både till Varberg och grannkommunerna. Skolan är uppdelad i arbetslag som är kopplade till varje årskurs men man har även en tillhörighet i det stadie man arbetar. På skolan finns det strukturer och mötesformer för elevhälsaarbete, arbetslagsmöte samt kollegialt lärande. Fokus i det kollegiala lärandet är hur vi arbetar med anpassningar på grupp och individnivå. Under läsåret 2019-2020 kommer vi att vara pilotskola i Varbergs kommun vad det gäller införandet av Chromebooks vilket innebär att åk. 7-9 kommer att få tillgång till ett sådant digitalt verktyg. Under föregående läsår har vi även genomfört en lokaloptimering av skolan vilket innebär att lokaler är nyrenoverade och alla klassrum har ett tillhörande grupprum som klassen alltid har tillgång till då alla klasser har ett hemklassrum. Som en del i Vidhögeskolans arbete med tillgänglig lärmiljö finns ett flexteam som består av pedagoger med fördjupad kunskap och kompetens inom AST och NPF och som riktar sig mot elever i år 6-9. Arbetet sker i ett nära samarbete med skolans övriga lärare som tillsammans med flexpedagogerna möter eleverna i undervisningen, både i klasserna men också i flexverksamhetens lokaler. Arbetet fokuserar på välmående, värdegrund, förhållningssätt, goda samtal, tydliggörande pedagogik och kommunikation. Målsättningen är att kunna erbjuda anpassade individuella flexibla lösningar för att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla elever. Läs mer om förskole- och grundskoleförvaltningens verksamhet på: www.varberg.se https://www.varberg.se/barnutbildning/pedagogvarberg/pedagogvarberg.4.157885001540f7d16c15c827.html


Arbetsuppgifter

Som en del i Vidhögesskolans arbete med tillgänglig lärmiljö finns flexteam, som består av pedagoger med fördjupad kunskap och kompetens inom autismspektrumtillstånd (AST). Uppdraget är att genom anpassat förhållningssätt, metodik/arbetssätt möjliggöra ett framgångsrikt pedagogiskt arbete med elever inom AST och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), med kartlagt behov av detta stöd. Arbetet fokuserar på värdegrund, förhållningssätt, samtalsmetodik, visuellt tydliggörande pedagogik och kommunikation, men också organisatoriska anpassningar. Målsättningen är att, i ett nära samarbete med klasslärare och elevhälsateam, erbjuda anpassade individuella flexibla lösningar samt skapa tillgängliga lärmiljöer för alla elever. Detta förväntas bidra till ökat välmående, högre skolnärvaro och ökad måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare för undervisning i skolans flexteam i åk 6-9. Vi söker dig som brinner för att undervisa och se elever utvecklas och som vill ha ett nära samarbete med kollegor. Som lärare i Vidhögeskolans flexteam ingår det även i ditt uppdrag att vara kontaktlärare för de elever som får undervisning igenom flexteamet. Vi ser gärna att du är legitimerad eller har intresse och kunskap för ämnen som matematik och NO. Som person är du positiv, flexibel och lösningsinriktad. Du har god samarbetsförmåga, är kreativ och ser möjligheter. Du bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat på vår arbetsplats. Goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor är väsentligt för dig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt erfarenhet från liknande pedagogiskt arbete. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Intervjuer kommer att ske löpande under tiden att tjänsten ligger ute för annonsering och vårt mål är att du som blir aktuell för tjänsten startar din anställning 2020-01-07. För att underlätta processen ser vi gärna att du är förberedd med ett aktuellt utdrag ur Polisens belastningsregisters vid en ev. intervju samt att du har referenser gällande tidigare anställningar. Om du erbjuds anställning inom barn- och utbildningsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätt under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-11-19

Referensnummer: A913489


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde:


Upplysningar

Petra Johansson, Rektor

Telefon: 0708-297703


Fackliga kontaktpersoner

Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-517392


Lärarförbundet Tel: 072-151 73 78


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter