varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Skolpsykolog, Påskbergsskolan och Hagaskolan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Vi söker en psykolog med placering på Påskbergsskolan och Hagaskolan. Båda skolorna är F-9-skolor med cirka 500 elever/skola. Skolorna ligger centralt belägna i Varberg, med gångavstånd från vår buss- och tågstation. Har du förmågorna och kompetenserna vi efterfrågar välkomnar vi dig till skolor som arbetar för att ligga i framkant där ledord som lärande organisation, kollegialt lärande och elevers lärande genomsyrar varje mål, strategi och process. Välkommen med din ansökan!


Arbetsuppgifter

Som skolpsykolog kommer du att arbeta förebyggande och hälsofrämjande tillsammans med skolornas elevhälsoteam. Ditt huvudsakliga uppdrag är att vara aktiv i skolornas elevhälsoarbete genom konsultation, handledning, genomförande av fortbildning samt utredning. En del i skolpsykologens arbete är att på organisations-, grupp- och individnivå bidra med psykologiska perspektiv på inlärning, främjande lärmiljöer och likvärdig utbildning. Skolpsykologens uppdrag riktas mot personal och lärmiljö och elever och föräldrar ges också möjlighet till samtal. Varje skola bedriver också ett utvecklingsarbete som pågår varje vecka i organiserad och systematiserad form. Samarbete med andra aktörer kring barn- och ungdomar, exempelvis BVC, habilitering, BUP och socialtjänst ser vi som en naturlig del av ditt arbete. I Varbergs kommun har vi kommunövergripande strategier och processer för att öka elevers möjligheter för snabbare väg till studier och yrkesliv, för att öka välmående och minska utanförskap förväntas alla bidra till skolans utvecklings- och förbättringsarbete. Som anställd i förskole- och grundskoleförvaltningen får du kompetenshöjande insatser under läsåret. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i förskole- och grundskoleförvaltningens verksamhetsplan och identifierade behov som framkommit i det systematiska kvalitetsarbetet. På så sätt skapas likvärdighet, långsiktighet och hållbarhet för att nå barn- och utbildningsnämndens prioriterade mål. Varje skola bedriver också ett utvecklingsarbete som pågår varje vecka i organiserad och systematiserad form.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har erfarenhet av arbete inom barn och utbildning. Erfarenhet av konsultation, handledning och utredning är meriterande. Arbetet ställer krav på en hög social kompetens, god förmåga att samarbeta och god förmåga till självständigt arbete. En inkluderande elevsyn ska prägla ditt arbete och förhållningssätt. Du behöver stödja skolans personal, ta till vara på deras engagemang och ha mod att utmana för utveckling.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Tjänsten kan eventuellt förlängas till slutet av läsåret 21/22. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-06-13

Referensnummer: A1034949


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2021-08-01

Tillträde: eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Ingela Wiss Altinell, Rektor

Telefon: 0702-35 13 65


Annefrid Svenningsson, Rektor

Telefon: 070-816 32 40


Fackliga kontaktpersoner

Ulf Pellby, Akademikerförbundet SSR Tel: 070-267 80 51


Stavroula Moschovidou Tel: 070-566 66 93


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter