Sök

MARK- OCH EXPLOATERINGSCHEF


Om arbetsplatsen

Vill du göra skillnad på riktigt? Vill du dessutom förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar? Vi erbjuder en viktig och spännande roll där du har stora möjligheter att påverka och utvecklas! Varberg växer, vill du vara med på resan? Mark- och exploateringsavdelningen är en del av Samhällsutvecklingskontoret som arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt av Varbergs kommun. Kontoret har fyra avdelningar – mark och exploatering, samhällsplanering, lokalförsörjning samt utvecklingsprojekt. Som chef för mark- och exploateringsavdelningen ansvarar du för kommunens exploateringsverksamhet och för förvaltning och utveckling av det kommunala markinnehavet. På avdelningen arbetar för närvarande 14 personer i olika roller. Mark- och exploateringschefen rapporterar till samhällsutvecklingsdirektören och ingår i kontorets ledningsgrupp.


Arbetsuppgifter

Som mark- och exploateringschef har du det övergripande ansvaret för mark- och exploateringsfrågorna och tillsammans med medarbetarna företräder du kommunen i möten med byggherrar, näringsliv, kommuninvånare med flera. Varberg växer och avdelningen medverkar i många spännande projekt så som Västerport - en ny stadsdel vid vattnet & utveckling av Väröbacka med ny järnvägsstation. Stämningen i kommunen är kreativ och prestigelös. I ditt arbete kommer du att samarbeta med olika roller och verka i samhällsbyggnadsfrågor över organisationsgränserna. Du arbetar aktivt i de olika interna och externa samordningsgrupper som finns och har tät dialog med politiken. Du stöttar medarbetarna i det löpande arbetet och har samtidigt en förmåga att blicka framåt och proaktivt möta utvecklingen. Du leder och utvecklar avdelningens medarbetare och säkerställer att verksamheten bidrar till visionen: Varberg - Västkustens kreativa mittpunkt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning och erfarenhet från liknande arbeten i samhällsbyggnadssektorn. Du har god erfarenhet av att leda och stötta dina medarbetare. Som ledare är du närvarande, tillitsfull och kommunikativ. Du delar avdelningens intresse för samhällsbyggnad, tänker gärna i nya banor och provar nya sätt att skapa resultat. Då vi har gott om spetskompetens i gruppen behöver vi dig som kan överblicka helheten och utveckla gruppen mot de gemensamma målen. Du är van att företräda en verksamhet, och dessutom skapa goda och långsiktigt hållbara samarbeten såväl internt som externt. Du har förhandlingsvana samt arbetar utvecklings- och lösningsinriktat. Du bör ha erfarenhet av politiskt styrda organisationers sätt att arbeta.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi erbjuder ett utvecklande arbete, såväl yrkesmässigt som personligt i en prisbelönt kommun på frammarsch. Ditt och dina medarbetares arbete blir viktigt för kommunens fortsatta tillväxt. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. I Varberg tror vi att våra olikheter berikar och utvecklar såväl individen som verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Varberg aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Vi ser fram emot din ansökan!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-08-21

Referensnummer: A1134574


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Josefin Selander, Samhällsutvecklingsdirektör

Telefon: 076-899 27 23


Johan Lyckaro, HR-Strateg

Telefon: 073-1408268


Fackliga kontaktpersoner

Kristoffer Olofsson


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter