Sök

Kommunikatör


Om arbetsplatsen

Varbergs attraktiva läge i en växande arbetskraftsregion gör att människor står på kö för att flytta hit. Vi växer så det knakar minst sagt. För att utnyttja den fulla potentialen ska Varberg utvecklas till Västkustens kreativa mittpunkt och för att lyckas krävs nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vi har nyligen vunnit utmärkelser som Årets superkommun och Bäst att bo och vi har ett starkt driv framåt. I Varbergs kommun bor drygt 64 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet. Är du en driven och nyfiken kommunikatör? Är du van att tänka långsiktigt och kan samtidigt konsten att få saker ur händerna? I så fall är du välkommen att vara med när vi fortsätter att utveckla vår kommunikation. Hos oss får du kollegor som verkligen gillar kommunlivet - det vill säga friheten, kreativiteten och känslan att få jobba för något som är viktigt på riktigt. Du får jobba i en välskött och växande kommun där vi har en alldeles särskild känsla för hav och vatten. Nu söker kommunens förskole- och grundskoleförvaltning en kommunikatör med ansvar för att kommunicera ett av kommunens viktigaste uppdrag: våra barns utbildning och utveckling.


Arbetsuppgifter

Med cirka 2 000 medarbetare fördelade på ett 70-tal för- och grundskolor och en budget på cirka 1,3 miljarder kronor är förskole- och grundskoleförvaltningen Varbergs kommuns största förvaltning. Som kommunikatör är du direkt underställd förvaltningschefen och ingår i förvaltningsledningen, men arbetar nära övrig verksamhet och har ett brett ansvarsområde. Du har en viktig uppgift i att påverka organisationen med ett omvärldsperspektiv för ögonen. Förvaltningen är nyligen omorganiserad så du är i högsta grad delaktig i att bygga upp verksamheten. Du arbetar både strategiskt och operativt, och både med extern och intern kommunikation. I uppdraget ingår att ha ett särskilt fokus på att utbilda cheferna i kommunikationsfrågor och ge dem stöd i deras kommunikativa ledarskap. I din yrkesroll ingår du i kommunens kommunikationsnätverk där ett 20-tal medarbetare från förvaltningar och bolag tar gemensamt ansvar för fortbildning, inspiration och fortsatt utveckling av kommunikationen i Västkustens kreativa mittpunkt.

Kvalifikationer

DIN PROFIL Vi söker dig med högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation och några års erfarenhet av kommunikationsarbete inom en stor organisation, offentlig eller i näringslivet. Du har god erfarenhet av digital kommunikation, sociala medier och layout. Du är van att hantera kommunikatörens viktiga verktyg och program t ex Photoshop och InDesign. För att lyckas i rollen behöver du vara självgående och strukturerad, vara bra på att ge service och support samt vara envis med att lägga ett användarperspektiv på precis allting du gör. Du har en bra förmåga att skapa förtroendefulla relationer i och utanför organisationen. VAD FÅR DU AV OSS? Du får ett utvecklande arbete såväl yrkesmässigt som personligt, i en prisbelönt kommun på frammarsch. På köpet får du bra kollegor, omväxlande arbetsdagar och chansen att vara kreativ i den spännande framtidsbranschen - barn och ungdomar!


Övrigt

För mer information är du välkommen att kontakta Per Synnes, HR-strateg. OBS! Det går bra att ringa även under juli månad. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-08-11

Referensnummer: A890254


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.


Upplysningar

Per Synnes, HR-strateg

Telefon: 070-299 15 30


Fackliga kontaktpersoner

Christina Lindeberg Tel: 070-830 83 46


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter