Sök

Avlösare/Ledsagare


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Vi söker Avlösare/Ledsagare för kunder inom LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och SOL.


Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär olika typer av stödinsatser i syfte att ge våra kunder möjlighet att utvecklas och uppleva aktiviteter på egen hand med stöd av ledsagare eller att avlasta familjer i beviljade insatser. Det innebär tex att du är lyhörd, uppfinningsrik, följsam och lågaffektiv i bemötande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har vård o omsorgsprogrammet eller det som värderas motsvarande. Det är meriterande med diplom från vård o omsorgscollege. Du ska ha goda kunskaper i MI, tydliggörande pedagogik och låg affektivt bemötande. Du är en ansvarstagande, lugn och trygg person. Arbetet kräver att du har förmåga att anpassa ditt arbete efter olika kunders behov och situation. Du ska vara lyhörd, flexibel och ha god samarbetsförmåga. Du ska tycka om att stå inför nya utmaningar och ha förmåga att kunna se uttalade och outtalade behov i verksamheten. Körkort är ett krav.


Erfarenhetskrav

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-07-01

Referensnummer: 38/22


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Heltid / Deltid eller den tjänstgöringsgrad du önskar.

Tillträde: Enligt överenskommelse. Löpande rekrytering så platserna kan tillsättas innan slutdatum.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 2


Upplysningar

Ulrika Hansson, Enhetschef

Telefon: +4634088813

Mobiltelefon: +46723740290


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal, expeditionen Tel: 072-151 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter