Sök

Administrativ handläggare till Peder Skrivares skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Peder Skrivare gymnasieskola (PS) erbjuder flertalet nationella gymnasieprogram som kan kombineras med utvecklande utbildning inom idrott, Ung Företagsamhet, Teknikcollege eller Vård och Omsorgscollege. Kunskap, Kreativitet och Mångfald är viktiga begrepp för oss och präglar vårt synsätt. Vårt samarbete med näringslivet är väletablerat och vi lovar dig en förstklassig arbetsplats! PS har drygt 1900 elever och 240 personal. Det är bra sammanhållning och låg personalomsättning. Det är en skola i framkant som kommer att fortsätta växa. Vill du vara med på resan? Peder Skrivares skola har just nu ett team av tre administrativa handläggare med inriktning mot elevadministration. Nu söker vi en ersättare när en av dem kommer att gå vidare till nya utmaningar.


Arbetsuppgifter

På Peder Skrivares skola går strax över 1900 elever där flertalet av de nationella programmen finns representerade samt introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Du kommer att tillsammans med två kollegor arbeta med hela Peder skrivares elevadministrativa hantering i systemet Edlevo. Arbetsuppgifterna innebär i korthet att säkerställa att elever blir placerade på rätt program, i rätt klasser, grupper, kopplade till rätt lärare och att deras genomförda kurser med betygshantering blir korrekt registrerade. Även myndighetsrapportering till bland annat UHR och CSN ingår. Du förväntas också kunna ta fram kvalificerat och lämpligt underlag för rektors analys och beslut, göra presentationer, ta fram statistik och enkätresultat. Det handlar också om återkommande översyn och uppdatering av rutiner och riktlinjer.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom t.ex. systemvetenskap, ekonomi- eller personaladministration eller har motsvarande kompetens som arbetsgivaren finner likvärd. Du ska ha mycket god förmåga att arbeta med verksamhetsstödjande IT-system samt kunna formulera dig enkelt, klart och korrekt i skrift och tal. Meriterande är erfarenhet från administrativt arbete inom gymnasieskola samt erfarenhet av arbete i Edlevo, Vklass, Skola24, IST, Hypergene. Anställningen innebär mycket självständigt arbete och det är viktigt att du är ansvarstagande och strukturerad. Du är en god organisatör och är noggrann i ditt arbete. Du har god planeringsförmåga och optimerar din vardag för att ha god framförhållning och klarar av att hantera många uppgifter samtidigt. Det är ett arbeta där det uppstår arbetstoppar och arbete mot deadlines. Det kräver förmåga att förstå vilka prioriteringar som behövs göras. Du är drivande och identifierar utvecklingsområden och tar initiativ till insatser för förändringar och förbättringar samt vågar utmana till utveckling och enkelhet utifrån uppkomna behov och krav. Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och strävar efter att vara tillgänglig och ge respons inom rimlig tid, ansvarar för att tillhandahålla relevant dokumentation samt att hålla denna uppdaterad. Du tar ett ansvar för gemensamma arbetsuppgifter och utmaningar och har högt ställda mål på ditt eget arbete.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-03-19

Referensnummer: A1204415


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2023-06-01

Tillträde: Eller efter överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anna-Karin Ingelström, Enhetschef

Telefon: 070-1492359


Fackliga kontaktpersoner

Martin Rimby Tel: 072-3580390


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter