Sök

Utvecklingsledare Placeringsenheten Uppdragsavd Socialförvaltningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Socialnämndens ansvar omfattar individ- och familjeomsorg samt omsorg om äldre och funktionsnedsatta. All myndighetsutövning och beställning av tjänster är samlad i en gemensam uppdragsavdelning. Uppdragsavdelningen (ca 160 medarbetare) utreder behov, fattar beslut och beställer insatser från verksamheter inom kommunens egen regi eller från externa utförare. Avdelningen består av åtta enheter.


Arbetsuppgifter

Som utvecklingsledare hos oss kommer du att ha en viktig funktion där du ansvarar för att enhetens arbete bedrivs på ett välorganiserat, strukturerat och rättssäkert sätt. I din roll ger du dagligt metodstöd till dina kollegor och du håller dig uppdaterad med enhetens pågående processer och de lagar och riktlinjer som styr verksamheten. I rollen ingår att företräda socialnämnden i rättsliga processer. I tätt samarbete med enhetschefer och utvecklingsledare från den egna och övriga barn- och familjeverksamheter kommer du att vara med att utveckla avdelningens arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och en gedigen erfarenhet av myndighetsutövning från barn- och familjeverksamheter. Det är meriterande om du har arbetat med familjehem. Det är viktigt att du är trygg med att formulera och uttrycka dig i tal och skrift. B-körkort är ett krav. Egenskaper: Viktiga egenskaper för den här tjänsten är att du tycker om att arbeta med utvecklingsarbete och har förmåga att se många nyanser i komplexa situationer. Då arbetet delvis innebär att stötta både nya och mer erfarna kollegor i sitt dagliga arbete så är det viktigt att du har tålamod, kan vara lugn även i stressade situationer och kan arbeta både pedagogiskt och systematiskt.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna annonsering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-08-31

Referensnummer: A1145205


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast, Rekrytering sker löpande.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Henrik Prahl, Enhetschef

Telefon: 0340-888 68


Fackliga kontaktpersoner

SSR Tel: 0340-880 00


Vision Tel: 0340-88000


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter