Sök

Yrkeslärare Försäljnings- och Serviceprogrammet


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för arbetsbefrämjande åtgärder, integrationsfrågor och utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå. Här skapar vi förutsättningar för det livslånga lärandet och möjligheter för individen att utvecklas, studera och nå egen försörjning. Vi bidrar också till ett livskraftigt näringsliv genom att tillvarata utvecklingsbehov i näringslivet och skapa projektsatsningar, nätverk och mötesplatser där utbildning och näringsliv kan mötas. Peder Skrivare gymnasieskola (PS) erbjuder flertalet nationella gymnasieprogram som kan kombineras med utvecklande utbildning inom idrott, Ung Företagsamhet, Teknikcollege eller Vård och Omsorgscollege. Kunskap, Kreativitet och Mångfald är viktiga begrepp för oss och präglar vårt synsätt. Vårt samarbete med näringslivet är väletablerat och vi lovar dig en förstklassig arbetsplats! PS har drygt 1900 elever och 240 personal. Det är bra sammanhållning och låg personalomsättning. Det är en skola i framkant som kommer att fortsätta växa. Vill du vara med på resan?


Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa på Försäljnings- och Serviceprogrammet, Varbergs just nu snabbast växande program! Tillsammans är programmets ledord och vi söker en ny kollega som delar detta synsätt. Du har din bas i Försäljnings- och Serviceprogrammet. Programmet är skolförlagt i årskurs 1 och 2 för att sedan i årskurs 3 övergå till lärlingsform. Merit av undervisning på båda studieformerna är önskvärt. Programmet är känt för sina goda relationer till och för sitt samarbeten med näringslivet. Att jobba med entreprenöriella färdigheter hos elever är en självklarhet. I programmet ingår även Ung Företagsamhet som ett naturligt och viktigt inslag för alla elever, här kommer du att få en central roll. I tjänsten kommer även mentorskap ingå. Du har ett ansvar för dina kurser men ser samarbeten över ämnesgränser och tematik som något självklart.

Kvalifikationer

•Du är utbildad gymnasielärare med behörighet att undervisa i yrkeskurser på Försäljning- och Serviceprogrammet. • Du har en yrkeslärarexamen. •Du är en utpräglad lagspelare som brinner för entreprenörskap. • Erfarenheter av eget företagande är givetvis en merit. Dessa egenskaper blir viktiga för ditt samarbete med elever, kollegor samt näringsliv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-04-03

Referensnummer: A1206293


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid / deltid

Beskrivning av omfattning: 80-100%

Tillträde: Tillträde till höstterminen

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Petter Öhrling, Rektor

Telefon: 070-568 84 37


Fackliga kontaktpersoner

Sveriges Lärare Tel: 0721-517378


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter